Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

O nouă pasarelă peste Someș, la Dej

0 2.127

Vechea pasarelă din Dej peste râul Someș, din continuarea străzii Alecu Russo, va avea o nouă înfățișare. De la pasarela degradată, care punea în pericol viața trecătorilor, se va ajunge la una nouă, modernizată, mai lată și care permite accesul auto și cu bicicleta.

”Noua pasarelă va avea o lățime de 7 metri, va fi prevăzută cu spațiu pietonal, spațiu pentru biciclete, stâlpi de iluminat și va permite o traversare mult mai facilă atât pe jos cât și cu bicicleta, de pe un mal pe altul al Someșului, două zone care sunt în continuă dezvoltare. Puntea existentă avea utilitate pentru cetățenii municipiului, însă datorită vechimii și deteriorării structurii, cea mai viabilă soluție a fost construcția unei noi pasarele care să ofere posibilitatea de traversare, de promenadă sau mișcare. Mai mult lățimea pasarelei va permite în cazul unor situații de urgență traversarea de pe o parte pe alta a Someșului cu mașini de intervenție, facilitându-se astfel accesul într-o zonă în care se mai poate ajunge doar utilizând podul peste Someș”, transmite primarul Costan Morar.

Potrivit acestuia, lucrările, care se estimează a fi finalizate la mijlocul anului 2022, cuprind și relocarea rețelelor care însoțesc actuala punte, iar până la finalizarea lucrărilor, constructorul a decis închiderea punții, din motive de siguranță.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More