Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

O nouă pensie la orizont. Pensia ocupațională

0 961

Ministrul Muncii vrea să introducă un nou tip de pensie facultativă și anume pensia ocupațională, pensie ce va sta în grija angajatorului.

Ministrul Muncii vrea un nou tip de pensie ce să completeze schema serviciilor de pensii. Este vorba despre o așa-zisă pensie ocupațională, pensie de tip facultativ, stabilită de către angajator. La ora actuală această idee de pensie este doar la stagiul de propunere de proiect, însă ministrul Marius Budăi susține că dacă va fi implementată o astfel de pensie atunci: „avem posibilitatea să creştem mobilitatea lucrătorilor în statele membre prin acest cadru, prin îmbunătăţirea dobândirii şi păstrării dreptului la o pensie suplimentară”.

„Trebuie să facem precizarea: este o pensie suplimentară distinctă şi în completarea tipurilor de pensie existente la această dată în România. Este o pensie facultativă, prin care se dă posibilitatea angajatorilor să decidă şi să stabilească o astfel de pensie pentru angajaţii lui. Angajatul doar dacă doreşte poate participa şi el la această schemă, este o pensie pe care angajatorul o poate crea, un beneficia pe care angajatorul îl poate crea pentru angajaţii lui”, a mai adăugat ministrul.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More