Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

O nouă taxă auto în planul Guvernului

0 522

În încercarea de a descuraja vânzarea și cumpărarea de mașini la mâna a doua, Guvernul pregătește o posibilă nouă taxă auto.

Este posibil ca începând cu anul 2019 proprietarii de mașini vechi să fie taxați de două ori. O primă taxă ar fi stabilită la înmatriculare în funcție de capacitatea cilindrică a motorului și cea de a doua taxă ca fi inclusă în impozit, o taxă care va fi cu atât mai mare cu cât mașina este mai veche, anunță cei de la playtech.ro.

Se pare că este vorba despre vechea taxă de mediu pe care Guvernul vrea să o reintroducă din cauza numărului prea mare de autoturisme vechi introduse în România în ultimii doi ani (circa 200.000 în perioada ianuarie – iulie și 552.000 în 2017). În acest mod se vrea descurajarea achiziționării de mașini second-hand vechi și eliminarea celor existente deja în circulație.

„Nu vreau să se repete greşeala de până acum. Vreau ca formula de calcul la care se lucrează la ora actuală să fie o formulă care să nu mai poată fi contestată sau atacată”, este citat ministrul Mediului de către playtech.ro. „Cel care poluează trebuie să fie cel care să plătească o penalitate. Am promis că până la finele acestui an grupul de lucru să să prezinte o variantă finală”, ar fi afirmat aceeași Grațiela Gavrilescu, ministrul Mediului.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More