Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

O pacientă luată cu forța și un paznic atacat. Ce spun reprezentanții Spitalului Județean Bistrița

0 519

Un bărbat a luat cu forța o pacientă a secției de psihiatrie a Spitalului Județean Bistrița. Un paznic a fost atacat de același bărbat cu un pistol cu gaz.

Conform unui comunicat de presă al Spitalului Județean de Urgență Bistrița, la Unitatea de Primiri Urgenţe a ajuns sâmbătă, 04.08.2018, o pacientă în vârstă de 22 de ani din localitatea Nepos, în urma unei tentative de suicid. După evaluare și tratament de specialitate, aceasta a fost internată la Secția Psihiatrie de pe str. Someșului din Bistriţa.

Însă, duminică, 05.08.2018, în jurul orei 17:00, în timpul programului de vizită al unității, pacienta a fost vizitată de concubinul său, cu care a stat de vorbă pe o bancă, în curtea complexului spitalicesc, timp de aproximativ 40 minute. Conducându-l la ieșire spre poartă, pacienta a fost bruscată de acesta, care intenționa să o scoată cu forța din instituție. Scena a fost surprinsă de paznicul de serviciu, un bărbat de 44 ani. Acesta a alertat un infirmier și a încercat să-l oprească pe bărbatul ce încerca să ia cu forța pacienta. Bărbatul din urmă a ripostat, luând paznicul la palme.

Pacienta a fost urcată într-o mașina, parcată în faţa spitalului, moment în care paznicul şi-a notat numerele de înmatriculare ale autovehiculului. Observându-l, concubinul pacientei a coborât din mașină, a scos un pistol cu gaz şi a tras în direcția feţei paznicului, după care a părăsit zona, transmit reprezentanții Spitalului Județean prin același comunicat de presă.

Incidentul a fost comunicat de îndată medicului de gardă, care a sesizat Poliţia, ancheta fiind în desfăşurare. La cererea sa şi a părinţilor, pacienta de 22 de ani a fost externată din Secţia Psihiatrie, sub semnătură, pe propria răspundere. Medicii legişti au stabilit că paznicul necesită între două şi trei zile de îngrijiri medicale, fiind în stare stabilă, în afara oricărui pericol.

Agresorul a fost găsit la scurt timp, un bărbat de 44 de ani, din Beclean, și reținut 24 de ore.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More