Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

O profesoară de la o școală din Florești, acuzată că își umilește elevii la oră

0 112

scoala gh sincai floresti

Părinții unei eleve de la Școala Gimnazială „Gheorghe Șincai” din Florești, județul Cluj, o acuză pe profesoara de limba engleză că-și bate joc de copii, îi numește jegoși și-i pune să-i șteargă pantofii.

Oamenii sunt revoltați de comportamentul profesoarei, după ce fetița lor premiantă s-a plâns de tratamentul la care este supusă în timpul orelor de limba engleză.

„În timp ce își făcea temele cu tatăl ei i-a spus ce se întâmplă la orele de engleză. I-a spus că urlă la ei să nu o atingă, că sunt murdari, iar la tablă când ies îi pune să îi șteargă pantofii motivând că au murdărit-o. Fetița mea știe și foarte puțină engleză, în comparație cu fratele ei mai mic. Fratele ei face engleză cu un alt profesor și diferențele sunt majore. Fetița mea îmi va spune în curând că nu va mai merge la orele profesoarei. Deja am văzut că are rețineri”, a declarat mama fetiței pentru Ziarul Clujean.

„Dacă cumva o călcăm ne pune să îi ștergem pantofii că spune că am murdărit-o. Dacă o atingem ne spune că de ce o atingem că suntem murdari pe mâini. Mai ridică câteodată și tonul. Și pe mine m-a pus să-i șterg pantofii odată și m-am simțit prost. Mi-a zis: șterge-mi pantofii pentru că m-ai murdărit”, a spus eleva.

De cealaltă parte, profesoara (Irina Chircev) se apără și spune că toate aceste acuzații sunt invenții: „Nu este adevărat. Puteți să veniți la școală să întrebați. Până nu există dovezi și până nu …eu vă spun sincer și cu toată sinceritatea, deci pe Bunul Dumnezeu eu nu le-am spus așa ceva copiilor. Mă duc să-i întreb pe copii când am spus eu așa ceva. Eu nu pot să mă apăr dacă nu știu despre cine este vorba.

De partea cadrului didactic este și directorul Școlii Gimnaziale „Gheorghe Șincai” din Florești, Iulia Bonda: ”Doamne, nici nu am auzit de așa ceva. Ea nici nu are vreme să facă ce spuneți dumneavoastră. Ea trebuie să-și facă orele, activitatea. Nu înțeleg de ce părinții au venit la dumneavoastră să reclame și nu la noi”.

Mai mult, reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Cluj spun că nu s-a formulat nicio sesizare în acest caz. Totuși, părinții elevei susțin că vor duce mai departe acest caz și că urmează să se adreseze și conducerii unității de învățământ.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More