Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

O prostituată din Dej a depus plângere că a fost violată. Atacatorul ei era și este în arest la domiciliu

0 245

scandal sofer beat dej (5)

Un tânăr din Dej, aflat în arest la domiciliu încă din vara anului trecut, a reușit de curând să încalce această măsură în mod repetat, fiind acum acuzat și de viol, de către o prostituată în vârstă de doar 15 ani.

În luna august a anului trecut Mihai Cristian Balog a fost prins de polițiștii dejeni la volan în stare avansată de ebrietate. Deși se afla în perioada de supraveghere judiciară în urma unei condamnări anterioare pentru alte infracţiuni rutiere, dejeanul a comis alte infracțiuni.

A condus haotic pe străzile Dejului, a fost aproape să lovească o mașină a poliției locale, fiind până la urmă oprit în trafic. Pentru că a refuzat să fie supus testării cu aparatul etilotest și să-i fie recoltate probe biologice la spital în vederea stabilirii alcoolemiei, Mihai Balog s-a ales cu încă un dosar penal.

Citiți și:

Scandal dis de dimineață în centrul Dejului. Un șofer beat a pus poliția pe jar – FOTO

În 28 noiembrie 2014, Mihai Balog a fost condamnat la 1 an și 10 luni de închisoare cu executare în detenție, însă a primit ca măsură preventivă până la finalizarea judecării apelului măsura arestului la domiciliu.

Cu toate acestea, în ciuda numeroaselor fapte grave care prezintă un real pericol, judecătorii au decis că acesta nu merită să fie cercetat în stare de arest preventiv și au impus doar măsura arestului la domiciliu.

Ceea ce însemna că Mihai Balog trebuie să stea doar în casă și că nu are voie să părăsească domiciliul decât cu încuviințarea oamenilor legii.

Da de unde! În noaptea de 26 spre 27 ianuarie 2015, dejeanul și-a făcut din nou de cap. A ieșit din casă și a agățat o prostituată minoră, pe care apoi a plimbat-o cu mașina prin oraș până a golit rezervorul. Mai mult, fata spune că bărbatul a și lovit-o în momentul în care i-a spus că vrea să oprească mașina și să-l părăsească.

Chiar dacă la un moment dat tânărul a oprit mașina ca să alimenteze cu benzină dintr-o canistră pe care o avea în portbagaj, fata nu a fugit și nici nu a cerut ajutor. A rămas alături de el și a ajuns la domiciliul acestuia din localitatea Mica. Aici, tânărul a agresat-o din nou pe fată și a întreținut cu aceasta raporturi sexuale cu forța, după cum a mărturisit adolescenta în fața instanței.

Fata a fost condusă apoi de agresorul ei cu mașina până la ieșire din localitatea Mica, de unde s-a întors acasă pe jos. Abia a doua zi, adolescenta i-a mărturisit concubinului ei și bunicii acesteia faptul că a fost ”răpită” și violată de Mihai Balog, însă s-a decis să nu se ducă la poliție.

Și-a văzut liniștită de treburi, a ieșit iar la produs pe străzile Dejului și abia seara, la îndemnul unei vecine, s-a adresat poliției, făcând plângere că a fost lipsită de libertate și violată.

Citiți întreaga desfășurare a faptelor pe clujust.ro

Ce spune judecătorul

”Judecătorul constată că deşi persoana vătămată descrie faptele ca fiind foarte grave, aceasta a avut o conduită ulterioară nefirească, în sensul că nu s-a deplasat imediat la organele de poliţie, ci s-a dus acasă, s-a culcat, după care a doua zi s-a dus să-şi desfăşoare în continuare activitatea, ca şi când nu s-a întâmplat nimic şi abia apoi a sesizat organele de poliţie”, arată instanța din Dej, conform clujust.ro.

”Cu privire la infracţiunea de lipsire de libertate în mod ilegal, judecătorul constată că nu există nici o suspiciune rezonabilă că ar fi fost săvârşită, dimpotrivă din declaraţia persoanei vătămate transpare că aceasta l-a însoţit pe inculpat convinsă fiind că va întreţine relaţii sexuale cu acesta şi va câştiga bani. Din derularea evenimentelor prezentate de către persoana vătămată rezultă că aceasta putea să plece din autoturism şi de lângă autoturism de mai multe ori, ba chiar să ceară ajutorul, dacă se afla în pericol, având în vedere că s-a deplasat şi s-a oprit împreună cu inculpatul în mai multe locuri publice în care erau prezente persoane, chiar la acea oră târzie, amintim aici Staţia PECO, Barul GILAURA, zona „Hanul ciorilor” unde persoana vătămată a rămas singură în maşină, apoi s-a dat jos stând lângă inculpat, momente în care inculpatul era ocupat cu altceva: să rupă o creangă din nuc, să pună benzină. Mai mult, judecătorul constată că persoana vătămată s-a făcut comodă în autoturismul inculpatului, dezbrăcându-se de geacă. Totodată judecătorul remarcă că persoana vătămată nu a avut nici o ripostă faţă de agresiunile din partea inculpatului, cum s-a constatat adesea în practica judiciară cu privire la astfel de infracţiuni”, scrie judecătorul.

Același judecător a decis că ”măsura arestării preventive este disproporţionată faţă de o infracţiune de viol desfăşurată” și a decis ca Mihai Balog să fie arestat în continuare la domiciliu.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More