Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

O provocare pe TikTok i-a adus moartea unei fetițe de 10 ani

0 1.070

O fetiță în vârstă de 10 ani din Palermo, Italia, a murit asfixiată în timp ce participa la o provocare numită ”jocul cu eșarfa” (”blackout challenge”) pe rețeaua socială TikTok. Ea a fost găsită inconștientă, în baie, de sora sa mai mică, în vârstă de 5 ani. Medicii nu au reușit s-o salveze. În acest caz a fost deschisă o anchetă pentru incitare la sinucidere.

Antonella a murit în baie, în timp ce încerca să ia parte la provocarea  numită ”jocul cu eșarfa” de pe TikTok. Ea și-a legat o curea în jurul gâtului și a stat așa mai multă vreme, timp în care s-a filmat cu telefonul mobil să arate cât rezistă.

Una dintre surorile ei, în vârstă de 5 ani, a găsit-o inconștientă. Părinții au dus-o pe copilă la spitalul de pediatrie, dar medicii nu au mai reușit s-o salveze. Aceștia au aflat de la o altă fiică de-a lor că Antonella juca acest joc periculos.

„Nu ştiam că ea participa la acel joc. Ştiam că Antonella intra pe TikTok pentru coregrafii, să se uite la videocipuri. Cum mi-aş fi putut imagina această atrocitate? Fiica mea, micuţa mea Antonella care moare din cauza jocurilor extreme de pe TikTok… Cum pot accepta?”, a spus Angelo Sicomero, tatăl fetei.

Părinții au decis să doneze organele fetiței.

Parchetul din Parlermo a deschis o anchetă pentru incitare la sinucidere. Procurorii au confiscat telefonul fetei pentru a vedea dacă aceasta a fost invitată de cineva să ia parte la provocare și dacă era urmărită.

După această tragedie, TikTok a transmis că siguranța comunității sale e prioritatea sa principală și că va colabora cu autoritățile în anchetă.

Italia a anunţat vineri că a blocat provizoriu accesul la TikTok utilizatorilor a căror vârstă nu este garantată, o măsură luată de urgenţă după moartea unei fetiţe care participa la o provocare numită „jocul cu eşarfa” de pe reţeaua socială.

Autoritatea pentru protecţia datelor personale a indicat într-un comunicat că „blocarea reţelei sociale” chineze are efect imediat şi este valabilă până la 15 februarie.

Aceasta înseamnă concret că TikTok are interdicţia de a exploata „datele utilizatorilor a căror vârstă nu a fost stabilită cu siguranţă absolută”, a detaliat autoritatea de reglementare într-un comunicat.

Această decizie intervine la câteva ore după anunţul morţii la Palermo (Sicilia, în sudul Italiei) a unei fetiţe de 10 ani în timp ce participa la o provocare numită „jocul cu eşarfa” de pe reţeaua socială TikTok filmându-se cu telefonul mobil.

Înscrierea acesteia pe reţeaua socială chineză, foarte populară printre adolescenţi, „nu a fost refuzată de firma proprietară” în pofida vârstei fetiţei, sub minimul de 13 ani prevăzut de TikTok, a subliniat autoritatea italiană de protecţie a datelor.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More