Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

O româncă a câștigat concursul Miss Holocaust – VIDEO

0 102

Rita Berkowitz, o româncă în vârstă de 83 de ani, a câștigat marți seară a treia ediţie a concursului de frumuseţe Miss Holocaust.

Născută în România, Rita Berkowitz, în vârstă de 83 de ani, a fost desemnată câştigătoarea celei de-a treia ediţii a concursului de frumuseţe Miss Holocaust, organizat marţi seară, în oraşul israelian Haifa.

Toate cele 16 participante sunt supravieţuitoare ale Holocaustului. Potrivit site-ului timesofisrael.com, concurentele au fost coafate şi machiate de o echipă de specialişti, înainte de a urca pe podiumul concursului. Participantele la acest concurs insolit au relatat spectatorilor şi membrilor juriului diverse poveşti personale şi au descris felul în care au reuşit să supravieţuiască Holocaustului.

Învingătoarea din acest an, Rita Berkowitz, s-a născut în România şi avea doar şapte ani atunci când a izbucnit cel de-Al Doilea Război Mondial.

„Poate că mesajul meu va ajunge la întregul popor israelian. Poate că toţi evreii, din toate colţurile lumii, se vor întoarce acasă (în Israel, n.r.). Şi vom fi cu toţii mai puternici. Nu ne este frică de nimeni. Evreii nu vor dispărea niciodată din această lume”, a spus Rita Berkowitz.

Ediţia inaugurală a acestui concurs inedit şi controversat a fost câştigată de o altă supravieţuioare a Holocaustului care s-a născut în România – Hava Hershkovitz.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More