Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

O școală din Sălaj a fost mistuită de flăcări – VIDEO

0 97

O şcoală din satul Iaz, comuna Plopiş, judeţul Sălaj, a fost cuprinsă de flăcări duminică dimineaţă. Incendiul s-a extins rapid de la acoperiş la clădire, fiind afectate sălile de curs. În urma incidentului, elevii vor fi mutaţi provizoriu, la o altă şcoală din centrul comunei.

Incendiul s-a extins de la acoperiș și la clădire, fiind afectate de flăcări incluisv sălile de clasă. Au ars, potrivit pompierilor, aproximativ 300 metri pătrați de acoperiş, piese de mobilier, calculatoare, uşi interioare şi geamuri. Cauza probabilă de incendiu este în curs de stabilire, o echipă formată din pompieri și polițiști efectuând cercetări la fața locului.

„Garda Nuşfalău a fost solicitată să intervină la un incendiu izbucnit la acoperişul şcolii din localitatea Iaz. Ajunşi la faţa locului pompierii au constatat că incendiul se manifesta cu putere la acoperişul imobilului intervenţia desfăşurându-se cu 3 autospeciale cu apă şi spumă. Cauza probabilă de incendiu este în curs de stabilire. Au ars aproximativ 300 mp de acoperiş, piese de mobilier, calculatoare, uşi interioare şi geamuri”, spun reprezentanții ISU Sălaj.

Astfel, s-a luat decizia ca elevii ce învățau la școala din Iaz să fie mutați, provizoriu, la școala din centrul de comună. Potrivit viceprimarului Kurec Francisc, există posibilitatea ca școala distrusă de incendiu să nu mai poată fi refăcută și să fie nevoie, astfel, de o nouă clădire.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More