Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Destine Holidays

O șoferiță din Bistrița a provocat un un grav accident în Sibiu. Un diplomat român și familia lui au fost victime

0 78

2013_07_14_0_2_ultima-ora-accident-grav-pe-dn-1-la-avrig-fiul-unui-ambasador-ranit-grav_34496

Şeful Misiunii permanente a României pe lângă organizaţiile internaţionale de la Viena, Cristian Istrate, a fost implicat, duminică, într-un accident produs pe DN 1, în judeţul Sibiu, după ce maşina în care se afla, alături de soţie şi cei doi copii, a fost lovită de un alt autoturism, înmatriculat în Bistrița. Fiul cel mare al ambasadorului a murit la spital.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Judeţene Sibiu, Luciana Balteş, accidentul a avut loc pe DN 1, în zona localităţii sibiene Avrig.

„O femeie care conducea o maşină înmatriculată în Bistriţa a intrat în depăşirea neregulamentară a unui TIR, moment în care din faţă venea un autoturism care circula regulamentar. Cele două maşini s-au ciocnit, cinci persoane fiind rănite”, a declarat Luciana Balteş, citată de agenţia Mediafax.

În accident a fost rănită femeia care conducea maşina înmatriculată în Bistriţa, dar şi alte patru persoane din autoturismul care circula regulamentar, fiind vorba despre membri ai unei familii – soţ, soţie şi doi copii.

„Unul dintre copiii familiei are 14 ani şi a rămas încarcerat în maşină. Cel de-al doilea are 23 de ani, acesta fiind în stare gravă”, a spus Balteş.

2013_07_14_0_2_ultima-ora-accident-grav-pe-dn-1-la-avrig-fiul-unui-ambasador-ranit-grav_19561

Ambasadorul, soţia lui şi cei doi copii se aflau într-o maşină înmatriculată în Austria, acesta fiind autoturismul lovit de maşina condusă de femeia care a intrat în depăşire.

Potrivit tribuna.ro, martorii pun accidentul pe seama lipsei de experienţă a şoferiţei din Bistriţa. „M-a depăşit o maşină şi nu s-a mai redresat. Apoi a intrat frontal în maşina de Austria. Cred că a pierdut controlul sau poate din cauza lipsei de experienţă, nu a putut să se redeseze la revenirea pe bandă şi s-a ciocnit de celălalt”, a spus şoferul autotrenului pe care l-a depăşit autoturismul condus de şoferiţa din Bistriţa.

Ambasadorul, soţia şi fiul său de 23 de ani au fost transportaţi la Spitalul Judeţean Sibiu, iar fiul cel mic al diplomatului a ajuns la Spitalul de Pediatrie din oraş. Tot la Spitalul Judeţean Sibiu a ajuns şi şoferiţa care a provocat accidentul.

ACTUALIZARE: Fiul de 23 de ani al ambasadorului a decedat la spitalul din Sibiu. Cristian Istrate este și el în stare foarte gravă.

„Conform primelor cercetări, autoturismul Volkwagen înmatriculat în Bistriţa, în timp ce se deplasa pe DN1, cu direcţia de mers Braşov spre Sibiu, la km 281 plus 600 metri, pe fodul de manevră de depăşire a unui autotractor, a intrat în coliziune cu un vehicul înmatriculat în Austria, care circula regulamentar dinspre Sibiu, rezultând vătămarea corporală a mai multor persoane. Continuăm cercetările pentru a stabili cu exactitate cauza şi împrejurările producerii evenimentului rutier”, a spus inspectorul principal Vasile Tudor, din cadrul Poliţiei Rutiere Sibiu.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More