Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

O studentă din Dej, va reprezenta România în China la concursul ”Podul limbii chineze”

0 59

wanda motoroiu

Wanda Florentina Motoroiu, o tânără din Dej, studentă la Cluj-Napoca, va reprezenta România la etapa finală a concursului ”Podul limbii engleze”, după ce duminică a câștigat premiul special al concursului la faza națională.

Concursul “Podul limbii chineze”, găzduit duminică de Ambasada Republicii Chineze din Bucureşti, a ajuns la cea de a 14-a ediție a și este dedicat elevilor şi studenţilor din România. La eveniment au participat 20 de tineri din București, Sibiu, Cluj-Napoca, Timișoara și Brașov, tema din acest an, “Visul chinezesc”, fiind o oportunitate de a evidenția eforturile și cunoașterea limbii și culturii chineze.

”Podul limbii chineze”cuprinde patru probe: examinarea scrisă, discurs, proba de întrebări şi răspunsuri şi proba de aptitudini artistice (fiecare candidat poate să îşi dovedească aptitudinile artistice în următoarele sfere: cântec, dans, compoziţie muzicală, acrobaţie, caligrafie, pictură, decupaje de hârtie, arte marţiale).

În urma jurizării, dejeanca Wanda Florentina Motoroiu, studentă în Cluj, a câștigat Premiul Special și dreptul de a reprezenta România la etapa finală mondială programată în luna iulie în China la Changsha. Totodată, Laura Mihaela Feneșan, din Cluj-Napoca, a câștigat locul I și invitația de a fi prezentă la evenimentul de la Changsha.

wanda motoroiu-2

Toate cheltuielile legate de transportul în China, cazare şi masă sunt asigurate de Sediul General al Institutelor Confucius.

E.S. Ambasadorul R.P. Chineze în România, Xu Feihong, a declarat că evenimentul “Podul limbii chineze” a devenit o platformă pentru elevii din întreaga lume pentru îmbunătăţirea abilităţilor de limbă chineză, de prezentare şi împărtăşire a experienţei în învăţarea limbii chineze.

Limba chineză a fost introdusă în România, în anul 2011, ca obiect opţional de studiu în universităţi, iar începând cu anul 2014-2015 a fost introdusă ca materie de studiu în licee. În prezent, în România funcționează Institute Confucius la București, Sibiu, Cluj-Napoca și Brașov.

Concursul “Podul limbii chineze” este un eveniment anual organizat, începând din anul 2002, de biroul de limbă chineză a Consiliul Internațional Hanban (Centrul Institutelor Confucius), de pe lângă la Ministerul Educaţiei din China.

Succesul Wandei Florentina Motoroiu a fost deja consemnat în presa din China, o serie de publicații și site-uri de știri preluând informația transmisă de la București.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More