Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

O studentă din Dej, va reprezenta România în China la concursul ”Podul limbii chineze”

0 30

wanda motoroiu

Wanda Florentina Motoroiu, o tânără din Dej, studentă la Cluj-Napoca, va reprezenta România la etapa finală a concursului ”Podul limbii engleze”, după ce duminică a câștigat premiul special al concursului la faza națională.

Concursul “Podul limbii chineze”, găzduit duminică de Ambasada Republicii Chineze din Bucureşti, a ajuns la cea de a 14-a ediție a și este dedicat elevilor şi studenţilor din România. La eveniment au participat 20 de tineri din București, Sibiu, Cluj-Napoca, Timișoara și Brașov, tema din acest an, “Visul chinezesc”, fiind o oportunitate de a evidenția eforturile și cunoașterea limbii și culturii chineze.

”Podul limbii chineze”cuprinde patru probe: examinarea scrisă, discurs, proba de întrebări şi răspunsuri şi proba de aptitudini artistice (fiecare candidat poate să îşi dovedească aptitudinile artistice în următoarele sfere: cântec, dans, compoziţie muzicală, acrobaţie, caligrafie, pictură, decupaje de hârtie, arte marţiale).

În urma jurizării, dejeanca Wanda Florentina Motoroiu, studentă în Cluj, a câștigat Premiul Special și dreptul de a reprezenta România la etapa finală mondială programată în luna iulie în China la Changsha. Totodată, Laura Mihaela Feneșan, din Cluj-Napoca, a câștigat locul I și invitația de a fi prezentă la evenimentul de la Changsha.

wanda motoroiu-2

Toate cheltuielile legate de transportul în China, cazare şi masă sunt asigurate de Sediul General al Institutelor Confucius.

E.S. Ambasadorul R.P. Chineze în România, Xu Feihong, a declarat că evenimentul “Podul limbii chineze” a devenit o platformă pentru elevii din întreaga lume pentru îmbunătăţirea abilităţilor de limbă chineză, de prezentare şi împărtăşire a experienţei în învăţarea limbii chineze.

Limba chineză a fost introdusă în România, în anul 2011, ca obiect opţional de studiu în universităţi, iar începând cu anul 2014-2015 a fost introdusă ca materie de studiu în licee. În prezent, în România funcționează Institute Confucius la București, Sibiu, Cluj-Napoca și Brașov.

Concursul “Podul limbii chineze” este un eveniment anual organizat, începând din anul 2002, de biroul de limbă chineză a Consiliul Internațional Hanban (Centrul Institutelor Confucius), de pe lângă la Ministerul Educaţiei din China.

Succesul Wandei Florentina Motoroiu a fost deja consemnat în presa din China, o serie de publicații și site-uri de știri preluând informația transmisă de la București.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.