Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

O studentă la Cluj s-a înecat la Costinești. Un alt tânăr a fost înghițit de apele mării, pe litoral

0 48

inecat mare

Doi tineri și-au pierdut viața pe litoral la Costinești, după ce au intrat în apele Mării Negre. Una dintre victime era o tânără studentă la Cluj-Napoca.

Potrivit salvamarilor din Costineşti, în cursul zilei de vineri, doi tineri au intrat în apă, în zona Golful Francezului, unde nu există plajă amenajată, şi nici serviciu de salvamar. Cei doi aveau cu ei o saltea pneumatică, iar la un moment dat aceasta s-a răsturnat din cauza valurilor puternice.

Fata, care ştia să înoate, a început să strige după ajutor, iar un bărbat aflat în zonă a intervenit şi a adus-o la mal, dar nu a putut să-l salveze şi pe tânărul de 18 ani. Acesta se numea Valentin Dragu, era din Brăila și se afla pe litoral în vacanță cu un grup de prieteni. Tocmai intrase la facultate și își dorea o vacanță de neuitat înainte de a începe facultatea.

Pentru căutarea acestuia, au intervenit salvamarii şi scafandrii de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea, care au oprit căutările după căderea nopţii.

Tot la Costineşti, sâmbătă dimineaţă, o tânără şi-a pierdut viaţa, după ce a intrat în mare, în jurul orei 5.00, însă nu a mai reuşit să ajungă la mal.

Ștefanica Brînză, o tânără din Botoșani, studentă la Cluj-Napoca, a fost scoasă din apele mării după o oră de către salvamari. Cadavrul fetei a fost transportat dus la morga din Mangalia.

Salvamarii au arborat steagul rosu pe litoral, afirmând că este furtună pe mare, iar scăldatul este interzis.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More