Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

O tânără, consilier local la Gherla, acuzată de Alin Tișe că a fost angajată fără concurs la DGASP

1 1.013

Președintele Consiliului Județean Cluj Alin Tișe, a declarat azi în cadrul unei conferințe de presă că la Direcția de Asistență Socială și Protecție a Copilului Cluj s-au făcut angajări fără concurs. Un caz concret prezentat de președintele CJ Cluj este cel al Alinei Ramona Păcurar, consilier local la Gherla, care în 2013 ar fi fost angajată fără concurs la DGASP.

În ceea ce priveşte Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Cluj, în plus faţă de ilegalităţile deja constatate şi prezentate public, o problemă gravă care a fost semnalată Consiliului Judeţean Cluj şi care, din păcate, s-a şi confirmat, se referă la angajările ilegale care s-au făcut în ultimii ani, fără organizarea concursurilor pe care legea le prevede în mod obligatoriu pentru orice post din sectorul public şi fără respectarea oricărei proceduri legale din domeniu.

În acest sens, cu titlu de exemplu, este cazul unui concurs organizat în data de 2 august 2013 pentru postul de psiholog la Centrul de Îngrijire a Adulţilor de la Luna de Sus din cadrul DGASPC la care au participat doi candidaţi. Ulterior finalizării în data de 19.08.2016 a procedurii de concurs,  în data de 02.09.2016, fără a se mai organiza niciun fel de concurs şi în baza unei dispoziţii semnate exclusiv de către directorul general al DGASPC Cluj, candidatul declarat respins la concursul din data de 02.08.2016 a fost angajat ca şi psiholog în cadrul Centrului de la Gherla iar ulterior a fost promovat în funcţia de şef de centru. În contextul în care, în mod evident, această dispoziţie de angajare e profund ilegală întrucât nu a fost organizat niciun concurs şi nu s-a respectat nicio procedură legală, persoana angajată ilegal primind salariu timp de trei ani, Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj a solicitat conducerii DGASPC să constate nulitatea contractului de muncă, stabilirea sumelor cheltuite ilegal în acest sens şi indicarea persoanelor responsabile. În paralel cu sesizarea tuturor instituţiilor şi organelor abilitate, inclusiv a Serviciului de Audit Public Intern al Consiliului Judeţean şi a Camerei Judeţene de Conturi, se va acţiona pentru recuperarea tuturor sumelor cheltuite ilegal la nivelul DGASPC, un prim pas urmând a avea loc în cadrul viitoarei şedinţe de consiliu judeţean, prilej cu care vor fi retrase din bugetul acestei instituţii sumele cheltuite ilegal. Din păcate, s-a constatat faptul că exemplul prezentat nu este singular, existând multe altele, inclusiv concursuri la care, pe patru posturi vacante scoase la concurs au fost angajate opt persoane. Desigur, în contextul sumelor considerabile pe care Consiliul Judeţean Cluj le alocă anual DGASPC, nemaiexistând certitudinea utilizării lor în condiţiile legii, Consiliul Judeţean va fi nevoit să întreprindă demersurile care se impun atât pentru restabilirea legalităţii şi sancţionarea celor vinovaţi cât şi pentru recuperarea prejudiciului”, se arată în comunicatul de presă al CJ Cluj.

În replică la cele declarate de Alin Tișe, Ramona Alina Păcurar, proaspăt aleasă consilieri local la Gherla din partea Partidului Social Democrat a declarat pentru GherlaInfo.ro:

Referitor la ceea ce s-a speculat în comunicatul Consiliului Judetean Cluj, privind evoluția mea profesională în cadrul DGASPC Cluj, doresc să fac câteva precizări.

Întreg comunicatul are la bază informații eronate și are ca scop continuarea denigrării fără fundament a directorului general al DGASPC Cluj. Deși inițial am ignorat acest text, mă simt datoare față de cei care mă cunosc să le relatez adevărul. În acest sens, declar următoarele:

1. În anul 2013 am participat la un concurs organizat de instituția mai sus menționată și întrucât am obținut o notă de trecere, comisia de examinare a decis detașarea mea pe un post vacant de psiholog la un centru din Gherla. În consecință, informațiile conform cărora, citez: „Alina Ramona Păcurar a dat concurs pentru un post în Luna de Jos, dar s-a clasat a doua, după care a fost angajată la centrul din Gherla, unde a ajuns șefă”, sunt total false.

2. În ceea ce privește actualul meu loc de muncă, menționez faptul că din data de 13.06.2016 sunt angajata DGASPC Cluj pe perioadă nedeterminată la un serviciu social, altul decât cel din 2013, ca urmare a participării la concursul organizat în data de 09.05.2016, pe un post vacant. Astfel, afirmațiile conform cărora am fost angajată fără concurs pe funcția de șef centru sunt total false.

3. În ceea ce privește activitatea mea politică, subliniez faptul că este o alegere personală, necondiționată de nimeni, și fără absolut nicio legătură cu activitatea profesională.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

  1. relutu spune

    Oare un pic de jena nu aveti ?Sunteti tinere …Nu va e frica de repercursiuni.Faceti va datoria…Jenant si urat…Model negativ d na psiholog Dinita,Dgasp Cluj… Cu rusine ..Influentate de …Joldoaie… Adica doamna ai frustrata de la DGASP Cluj…

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More