Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

O tânără din Bistrița a pornit într-un marș de 600 de kilometri pentru a susține educația și sportul

0 382

O tânără din Bistriţa va străbate pe jos 600 de kilometri, de la Bistrița la București, ca să susţină sportul şi educaţia. Se va opri în localităţile de pe traseu, copul demersului ei este de a demonstra că educaţia nu trebuie să-i ţină pe copii nemişcaţi în băncile şcolilor, ci se poate face şi ope terenul de sport sau în timpul unei plimbări.

Raluca Ciulei a pornit din Bistriţa, pe jos, într-o expediţie prin ţară menită să promoveze educaţia non-formală. După o oră de mers, prima oprire a fost la o şcoală de la periferia oraşului. Zeci de copii au venit ca sa o vadă și să învețe noi jocuri de socializare, informează Digi24.

Raluca Ciulei a făcut tenis de performanță şi a trăit in afara țării, peste două decenii. A studiat la universități prestigioase precum University of Pennsylvania din SUA, iar acum vrea să le împărtășească și altora experiența pe care a dobândit-o.

Toate acestea pentru a ne reaminti cu totii cat de importanta este educatia de calitate, educatia adaptata timpului si lumii in care traim, adaptata nevoilor fiecarui copil in parte; toate acestea pentru a ne mobiliza cu totii la mai multe fapte, fapte cu sens, utile pentru educatia copiilor nostri si pentru bunastarea fiecaruia dintre noi si a comuntatii din care facem parte.
In ultimele nopti am avut cosmaruri, corpul mi-a amortit adesea din cauza emotiilor, a temerilor vis-a-vis de drumul foarte lung si efortul la care ma voi supune, si nu, nu as face acest efort nebunesc daca in Romania fiecare copil ar primi educatia si grija pe care le merita, insa nu aceasta este realitatea.

Asa ca, da, voi face acest efort, voi da totul pentru cei cu care ma voi intalni pe drum, si voi crede fara rest ca, impletindu-ne eforturile, implicandu-ne in ce conteaza, ziua la care visez va veni, ziua in care educatia copiilor din Romania este una decenta si fiecare copil are sansa la un viitor suficient de bun.

Ma numesc Raluca Ciulei si va invit altaturi de mine la fapte! Impreuna vom reusi!”, transmitea tânăra pe pagina ei de Facebook înainte de a porni în marea aventură.

Campania se numește 600 de kilometri pentru educație si este organizată de asociatia Love for Life, înfinţată de Raluca Ciulei. Traseul se va incheia pe 19 august, când sportiva va ajunge în Piața Victoriei din București. În total, va parcurge 8 județe în 21 de zile.

raluca ciulei

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More