Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

O ursoaică cu trei pui, aparută în apropierea unui magazin

0 482

O ursoaică, alături de cei trei pui ai ei, a fost văzută în această dimineață în zona unui hypermarket.

În această dimineaţă o ursoaică cu trei pui a coborât în cartierul Astra al orașului Brașov, în zona Carrefour. Jandarmii au ajuns la faţa locului, dar ursoaica a dispărut.

Mai mulţi oameni au sunat la 112 să anunţe incidentul. În zonă s-a deplasat un echipaj format din şapte jandarmi de la Gruparea Mobilă din Braşov, pentru a asigura zona. De asemenea a fost anunţat reprezentantul fondului de vânătoare din cadrul Regiei Pădurilor Kronstadt care va trimite un echipaj în zonă. Forţele de ordine vor rămâne în patrulare în caz că ursul de va întoarce. Astăzi la Prefectura Braşov se va întruni Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă în care se va discuta problema urşilor şi se vor căuta soluţii pentru ca animalele să nu mai coboare în oraş. Vânătorii braşoveni au cerut în ultimele trei săptămâni autorizaţie pentru a împuşca cinci urşi. Până acum au primit aviz favorabil de la Ministerul Mediului  doar pentru ursul care acum două săptămâni a atacat doi oameni la Făgăraş.

Această situație apare ca și o continuare a ultimelor evenimente din oraș, căci în ultima săptămână urșii au fost văzuți din ce în ce mai des în cartiere ale Brașovului.

Sursa: adevarul.ro

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More