Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Oamenii ies în stradă la Țaga, din cauza drumului județean 109C ”Drumul groazei” – FOTO

0 110

gropi drumul judetean 109c - 7

Sătui de promisiunile neonorate ale Consiliului Județean Cluj, locuitorii mai multor comune dintre Gherla și Cămărașu au decis să iasă în stradă. Totul din cauza drumului județean 109C, un drum complet ”asfaltat cu gropi”.

Localnicii din comunele Fizeșu Gherlii, Sântioana, Țaga, Geaca și Cămărașu s-au săturat să-și strice mașinile pe acest drum, unul cu o lungime de aproape 40 de kilometri. Lucrările de reabilitarea drumului județean 109C Gherla-Țaga-Cămărașu au început în aprilie 2013, iar termenul de finalizare a lucrărilor era 2015.

Însă chiar și acum șoseaua este impracticabilă, aspect care aduce grave prejudicii atât locuitorilor cât și afacerilor derulate în zonă. Peste 10.000 de oameni trec pe acest drum, unii chiar zilnic, însă deși plătesc taxe și impozite ca orice alt locuitor al județului Cluj, nu se bucură de aceleași condiții ”europene”.

Mai mult, reabilitarea acestui tronson trebuia să aducă o fluidizare a traficului rutier spre județul Mureș, drumul făcând legătura între DN 1C și DN 16, dar și să sporească dezvoltarea economică a regiunii, având în vedere că în zonă s-au ridicat numeroase cabane turistice și spații de agrement cu lacuri pentru pescuit.

Totuși, drumul arată ca după bombardament, lucrările de reabilitare fiind sistate de mai multe ori din cauza neînțelegerilor dintre Consiliul Județean și firma KIAT, cea care trebuia să finalizeze lucrările în acest an. Din această cauză, anul trecut a fost organizat un mare protest la Fizeșu Gherlii, oamenii blocând circulația pe DJ 109C solicitând o urgentare a lucrărilor de reabilitare.

Promisiunile au fost multe, dar au cam rămas neonorate. Potrivit unui bilanț al Regiei Autonome de Administrare a Domeniului Public și Privat (RAADPP) a Județului Cluj doar 4,85 de km din celebrul ”drum al groazei” au fost asfaltați, restul rămânând de izbeliște.

Cum de izbeliște au rămas și promisiunile făcute de către mai marii județului, dar și doleanțele oamenilor care au ajuns la capătul răbdăriii.

RAADPP dădea asigurări că drumul Fizeșu Gherlii – Țaga – Cămărașu va reprezenta o prioritate în acest an pentru lucrările de reabilitare pe care Regia le are în plan, însă craterele din asfalt sunt tot acolo chiar și după aproape patru luni scurse din 2015.

Un alt protest organizat de localnici va avea loc luni la Țaga. Organizatorii acestui protest speră să tragă încă un semnal de alarmă (dacă mai era nevoie) asupra acestui drum județean. În acest sens s-a realizat și un eveniment pe Facebook, unde locuitorii sunt chemați să participe la această acțiune în număr cât mai mare. Protestul va avea loc în 13 aprilie, de la ora 13, în parcul central din Țaga.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More