Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Oamenii legii atrag atenţia cu privire la un virus „din partea Poliţiei Române”

0 36
Foto: Arhiva
Foto: Arhiva

Biroul de Analiză şi Prevenire a Criminalitîţii din cadrul IPJ Sălaj atrage atenţia tuturor utilizatorilor de internet cu privire la mesajele venite „din partea Poliţiei Române”, întrucât tot mai mulţi primesc pe calculator astfel de texte, simultan cu blocarea calculatorului.

Deblocarea acestuia este condiţionată de introducerea, într-un câmp pe monitor, a codului unei cartele valorice de tip „pay safe card”.

Poliţiştii informează cetăţenii că aceasta nu este o acţiune a Poliţiei Române şi mesajul respectiv nu vine din partea autorităţilor de aplicare a legii din România, ci este rezultatul infectării cu un virus, mai exact „Trojan.Ransom.IcePol”.

Ca modalitate de înlăturare a efectelor acestui virus, poliţiştii recomandă deconectarea calculatorului infectat de la internet şi repornirea acestuia. De pe un calculator neinfectat să fie descărcată aplicaţia de devirusare de la următorul link: www.bitdefender.com/VIRUS-1000659-en-Trojan-R ansom-IcePol.html , urmând apoi ca aplicaţia descarcată să fie instalată pe calculatorul virusat.

De asemenea, poliţiştii spun că nu trebuie, sub nicio formă, să se cumpere cartele “pay safe” şi nu trebuie dat curs mesajului prin care se cere introducerea codului acestei cartele.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More