Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Ochelari cu tehnologie de filtrare a luminii albastre – O soluție pentru reducerea oboselii ochilor

0 156

Majoritatea oamenilor petrec în medie până la 7 ore pe zi pe calculator, sau alte dispozitive digitale. Statisticile arată că 97% dintre utilizatori folosesc Internetul în mod frecvent, în medie cam 223 de minute pe zi. De asemenea, foarte mulți oameni nu dorm suficient din cauza luminii albastre, care le afectează calitatea somnului, bunăstarea și sănătatea.

Despre lumina albastră s-a spus că poate să producă daune ochilor, atunci când expunerea la ecranele digitale este îndelungată și fără pauze. Disconfortul pe care îl au oamenii ce stau mult timp pe computere, telefoane ori tablete, este inițial cel de oboseală digitală a ochilor. Oamenii stau concentrați în fața ecranelor și clipesc mai puțin din pleoape, iar asta le provoacă oboseală și uscăciune la ochi. Prin urmare, adevărata problemă a oamenilor, atunci când stau pe laptop, este că frecvența în care ei clipesc scade dramatic și asta tocmai din cauza atenției pe care o acordă dispozitivului respectiv. În consecință, apare acel disconfort de uscăciune oculară, destul de enervant.

Lumina albastră este un dușman al ritmului circadian al corpului, al ciclului de veghe și somn. Obiceiul de a sta pe smartphone înainte de somn poate suprima producția de melatonină și de aceea oamenii nu reușesc să adoarmă ușor.

Protejați-vă ochii de lumina albastră!

Acest lucru este important pentru a evita orice deteriorare a ochilor, ce poate fi produsă de lumina ecranelor digitale. Ochelarii de protecție împotriva luminii albastre sunt foarte necesari în ziua de azi, pentru oricine petrece multe ore pe calculator.

Unii oameni au dificultăți în alegerea tipului de ochelari, deoarece gama de ochelari PC de pe piață este destul de variată. De preferință, ei trebuie să fie foarte eficienți în reducerea luminii albastre și chiar a luminii ultraviolete (UV). În plus, ei pot alege ochelari care au și tratamente speciale, rame frumoase ca design, ușoare și suficient de robuste, fără a provoca vreun disconfort feței. 

O soluție elegantă și eficientă care ajută la reducerea oboselii oculare, prevenirea durerilor de cap și îmbunătățirea somnului, este purtarea de ochelari Blue Light Filter, cu tehnologie de filtrare a luminii albastre.

Acești ochelari sunt echipați cu lentile care protejează ochii și vederea de lumina emisă de computere, smartphone-uri, ecrane digitale în general. Utilizarea lor este recomandată tuturor acelor persoane care vor să-și mențină sănătatea vederii și care petec mult timp în fața ecranelor. Oamenii sunt îngrijorați de simptomele produse de lumina albastră (ce includ senzație de uscăciune oculară, vedere neclară, durere de cap) și care le afectează viața personală, deoarece stau mult timp pe laptop sau PC. Prin urmare, ei au înțeles beneficiile acestor filtre anti-lumină albastră care, fără îndoială, sunt o soluție pentru cei care suferă de ochi uscați. 

Ei mai sunt denumiți și ochelari anti-oboseală, ochelari PC și ochelari de calculator. Se pot cumpăra din magazinele specializate, unde se poate discuta cu opticienii pentru a selecta modelul adecvat problemelor oculare individuale.

Evident contează și aspectul acestor ochelari, cadrul să fie foarte plăcut și adaptat cu ușurință la orice față. Producătorii au realizat pentru acest an rame de ochelari cât mai elegante și în tendințele modei, cu lentile ce protejează ochii în mod optim de lumina ecranelor digitale și a smartphone-urilor.

Ei s-au gândit și la copii, deoarece și ei au nevoie de ochelari de protecție împotriva luminii albastre atunci când stau mult timp pe telefon ori tabletă, sau când se distrează cu jocuri video pe calculator. Producătorii se concentrează foarte mult pe confortul utilizatorilor, folosind rame de ochelari ușoare și lentile de cea mai înaltă calitate.

Pentru a face alegerea perfectă și a lupta împotriva stării de uscăciune oculară, vă sugerăm să faceți un control medical la ochi, la un medic specialist și apoi să luați o decizie cu privire la tratamentele adecvate și ochelarii de computer.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More