Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Octavian Buzoianu, candidatul independent la Primăria Cluj-Napoca, scrisoare deschisă către politicieni

0 116

Candidat independent la funcția de primar al municipiului Cluj-Napoca, omul de afaceri Octavian Buzoianu, a trimis o scrisoare deschisă către politicieni: ”Avem nevoie unii de alții”.

„Sunt decenii de când reprezint prima generație de antreprenori cinstiți ai României. Pe parcursul evoluției mele personale și profesionale am dezvoltat proiecte de impact pentru orașul și țara mea. Ca exemplu, menționez prima privatizare din industria românească și modelul pentru privatizările care au urmat sau aducerea Nokia la Cluj, ce a marcat boom-ul industriilor emergente din oraș și începutul a ceea ce noi numim astăzi Sillicon Valley de România. Sunt un simplu cetățean care a reușit să aibă un impact pozitiv asupra câtorva industrii.

Mulți dintre voi știați asta deja. Ce nu știați este faptul că în tot acest timp, la fel ca toți prietenii mei, am acumulat aceleași frustrări legate de potențialul nostru, de modul în care este valorificat și de gândurile noastre de mai bine.

Nu vreau să mă plâng de problemele ce ne frustrează, ci îmi doresc să găsim soluții.

Timpul ne-a arătat că soluțiile nu vor veni de la voi, la fel cum șansele sunt foarte mici ca acestea să apară în lipsa voastră. Mesajul este cât se poate de clar, avem nevoie unii de alții.

Dacă ne dorim progres pe termen lung trebuie să schimbăm jocul, căci el ne-a schimbat destul. Fac apel către voi să vă amintiți adevăratul motiv pentru care ați intrat în politică, iar dacă răspunsul nu este legat de oameni, de viața lor și de mesajul din privirile lor, atunci greșiți si cred că trebuie să părăsiți sfera politică.

Și partidele sunt grupuri de oameni, unii buni și alții mai puțin buni. Toți oamenii merită șansa de a se defini și redefini. Este un moment prielnic pentru întreaga clasă politică din România să profite de această șansă. Este un moment prielnic să mutăm dezbaterile grupurilor dinspre interes înspre progres. Este șansa voastră să atrageți acei oameni care vor da tonul unei noi generații a politicii românești, o generație care să inspire și care să coaguleze energiile constructive, nu să le izoleze.

Eu nu voi fi unul dintre ei, pentru că mă simt obligat să reprezint majoritatea, pe noi cei uniți de valori, nu de doctrine. Fie înregimentați politic sau nu, vorbim de noi toți, cei care până acum ne-am spus cuvântul tăcuți, prin muncă.

Lincoln spunea că nu poți construi caracter și curaj răpind inițiativa și independența oamenilor, iar în momentul de față eu reprezint oamenii independenți, cu inițiativă. Și nu vă cer, dar vă dau ocazia să ne sprijiniți să ne consolidăm caracterul ca clujeni, ca români.

La rândul meu, îmi asum să privesc mai puțin înspre trecut și mai mult înspre viitor și să cer tuturor să facă la fel.

Mi-am depus candidatura pentru funcția de primar al municipiului Cluj-Napoca, în calitate de independent. Nu intru în politică, ci doar îmi ofer sprijinul și experiența când vine vorba de administrație.

Valorile pe care mă bazez sunt eficiența, transparența și meritocrația. Sper, prin prisma lor, să coagulez toți oamenii care cred în ele.

Pentru mulți dintre voi, oameni politici, este o mare șansă să vă introduceți aceste valori în cultura organizațională. Pentru noi, clujenii, este o mare șansă să arătăm că suntem o comunitate suficient de puternică să coagulam oameni din toate sferele, cu viziuni diferite, dar dedicați unui oraș mai bun și legați de mândria de a fi clujean.

Aceasta nu este o invitație, ci o minge ridicată la fileu. Un profesionist la cârma administrației poate aduce rezultate pe care să le împartă toți clujenii, implicați politic, neimplicați politic, din societatea civilă sau reprezentanți ai străzii. Cred că pot să mediez discuțiile voastre și să urmăresc concluziile doar prin prisma nevoilor unui clujean. Evident, sunt conștient că șansele noastre de reușită cresc dacă înțelegeți și voi acest mesaj.

Nu mă interesează să intru în politică, nu mă interesează gloria și cu siguranță nu voi acționa cu următorul mandat în minte. Tot ce mă interesează este să pregătim următorii douăzeci de ani și să facilităm evoluția tinerilor care cresc orașul.

Și să ținem minte ce spunea Tupac: puterea aparține oamenilor, politica e un difuzor, nu o voce!
Al vostru,
Octavian Buzoianu „, a scris omul de afaceri în comunicatul de presă.

Cine este Octavian Buzoianu

Este născut în Cluj-Napoca, în 1954
A activat după 1992 exclusiv în mediul privat
În 1992, în calitate de director general în fabrica URSUS, a condus prima privatizare din România prin emisie publică de acţiuni
Conduce afaceri din domeniul hotelier, agricultură și imobiliare
Coordonează proiectul Cluj Business Center şi este implicat în managementul primului hotel de 5* din Cluj-Napoca, Opera Plaza
Este apropiat de clubul Universitatea Cluj, la care a activat ca junior în echipa de fotbal
Este implicat constant în acţiuni sociale
A mai activat în viaţa publică în funcţia de consilier local la Cluj-Napoca, între anii 1998 – 2002
Este căsătorit cu Anca Dana Buzoianu, de profesie medic, decanul Facultăţii de Medicină din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu”
Are 3 copii, Cătălina Raluca, Vlad Bogdan și Matei Maximilian

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More