Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

”Odihnește-te în pace, comisare Moldovan” – Sute de persoane l-au condus pe ultimul drum pe fostul șef al Poliției Rutiere Dej

0 6.773

O mare de oameni îndurerați l-au condus azi pe ultimul drum pe cel care a fost cms. șef Florin Moldovan, fostul șef al Biroului Rutier din cadrul Poliției Municipiului Dej.

De la membrii familiei sfâșiate de durere, până la foști colegi din cadrul Poliției Române sau ai Universității ”Vasile Goldiș” din Arad, reprezentanți ai instituțiilor publice locale sau județene, ai Inspectoratului de Poliție Cluj, oameni politici sau oameni de cultură, până la prieteni, apropiați colaboratori sau simpli dejeni care i-au purtat un respect imens, cu toții au vrut să-i aducă un ultim omagiu celui care a fost comisar șef Florin Moldovan, Prodecanul Facultăţii de Ştiinţe Juridice din cadrul Universităţii de Vest „Vasile Goldis” din Arad.

Crunta și brusca dispariție din viață a ”comisarului Moldovan”, așa cum îi spunea toată lumea, i-a impresionat până la lacrimi pe toți cei care l-au cunoscut, puțini fiind cei care au putut să-și ascundă lacrimile în timpul slujbei de înmormântare.

Capela Cimitirului Central din Dej a fost azi neîncăpătoare pentru mulțimea de oameni care au vrut să-și ia un ultim rămas bun de la Florin Moldovan și să-și arate sprijinul prin prezență față de familia sfâșiată de durere. Sute de oameni au rămas afară, în miez de iarnă geroasă, sub o ninsoare abundentă, care însă parcă pălea în fața durerii și a neputinței.

Un sobor de preoți, în frunte cu protopopul Dejului, Ionuț Buftea și alături de duhovnicul lui Florin Moldovan de la Baia Mare, a emoționat întreaga asistență prin cuvintele calde, de admirație și totodată de îmbărbătare, față de familie și prieteni, colegi și cunoscuți, toate vorbele transmise părând că vin chiar de la Florin Moldovan, omul cu vorba bună, cu un glas molcom și înduioșător.

Sicriul cu trupul neînsuflețit al lui Florin Moldovan, învelit în drapelul României, a fost scos pe brațe din capelă de un grup de polițiști de la Biroul Rutier Dej, mulți dintre ei făcând parte din generațiile pe care Florin Moldovan le-a învățat ce înseamnă meseria de polițist, ce înseamnă activitatea de agent rutier.

Cu capul plecat și ochii înlăcrimați, în uniformele de gală, polițiștii i-au cărat sicriul spre locul de veci, din Cimitirul Central, acolo unde mormântul i-a fost acoperit de sute de coroane și jerbe de flori, buchete și mesaje de regret etern pentru cel care a fost comisarul Moldovan.

Am înregistrat cu toții azi o pierdere uriașă pentru întreaga comunitate dejeană, prin pierderea unui OM, unui CARACTER, unui PROFESIONIST, cum rar se mai întâlnește. Un om care merita în timpul vieții mai mult respect și apreciere din partea întregii comunități și care merită cu prisosință, chiar și post-mortem, titlul de „Cetățean de onoare al municipiului Dej”.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More