Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Ofițer de poliție din Bistrița-Năsăud reținut pentru luare de mită și trafic de influență

1 630

Un ofițer de poliție judiciară a fost reținut pentru 24 de ore pentru luare de mită și trafic de influență.

Astfel, transmit cei de la IPJ Bistrița-Năsăud, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Cluj au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând de azi, 9 iunie 2020, a lui Crăciunescu Adrian, ofițer de poliție judiciară în cadrul Inspectoratului de poliție al județului Bistrița Năsăud.

Acesta este cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de luare de mită și trafic de influență.

Potrivit comunicatului de presă al celor de la DNA, în perioada 21 mai – 8 iunie 2020, ofițerul ar fi pretins mai multe sume de bani cu titlu de mită de la o persoană, martor,  pentru a urgenta cercetările într-o  lucrare pe care o avea de făcut în legătură cu o sesizare penală, dar și pentru a interveni pe lângă procurorul de caz pentru rezolvarea unui dosar  penal în care soțul persoanei respective are calitatea de persoană vătămată.

Concret, în zilele de 21 și 23 mai 2020, ofițerul ar fi pretins și primit de la martor suma de 2.400 lei pentru urgentarea soluționării lucrării în care martora avea interes procesual, iar ulterior, ar fi pretins suma de 2.000 euro, susținând că  va interveni pe lângă procurorul care instrumenta dosarul penal.

La data de 08 iunie 2020, polițistul a primit de la aceeași persoană suma de 3.000 lei în scopul intervenției promise, împrejurare în care procurorii au procedat la constatarea infracțiunii flagrante.

Tot astăzi, 9 iunie 2020, ofițerul urmează să fie prezentat Tribunalului Cluj cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

  1. Anonim spune

    Sa audieze dna toti membrii de sindicat care sau pensionat din 2016 si carora nu le-a făcut plățile necesare , conform statutului si …probabil banii au intrat in buzunarul sau.sa-i fie rusine !

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More