Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Ofițer de poliție judiciară pus în arest la domiciliu

0 376

Un ofițer de poliție judiciară din Bistrița-Năsăud a fost trimis în judecată și pus sub arest la domiciliu pentru trafic de influență, abuz în serviciu și uzurparea funcției.

Biroul de informații și relații publice al DNA transmite faptul că procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Cluj a dispus trimiterea în judecată, în stare de arest la domiciliu, a lui CRĂCIUNESCU ADRIAN.

Acesta a fost pus sub arest pentru trafic de influență, abuz în serviciu și uzurparea funcției. La data comiterii faptelor acesta era ofițer de poliție judiciară în cadrul Inspectoratului de poliție al județului Bistrița Năsăud

Astfel, transmit procurorii DNA, în data de 30 mai 2020, ofițerul de poliție ar fi pretins de la o persoană suma de 2.000 euro sub pretextul remiterii acesteia unui procuror ce avea în instrumentare un dosar penal în care soțul persoanei respective avea calitatea de parte vătămată.

Inculpatul a promis că va interveni pe lângă magistrat în vederea urgentării soluționării cauzei respective și pentru schimbarea încadrării juridice a faptei cercetate.

La data de 08 iunie 2020, inculpatul a primit de la aceeași persoană suma de 3.000 lei în scopul intervenției promise, împrejurare în care procurorii au procedat la constatarea infracțiunii flagrante.

În perioada ianuarie – mai 2020, în contextul instrumentării a două dosare penale, ce-i fuseseră repartizate spre soluționare, ofițerul a pretins și primit de la două persoane suma totală de 4.350 lei sub pretextul că urmează să dispună și să achite două expertize judiciare.

În realitate, banii au fost însușiți de către inculpat.

Anterior, înainte de repartizarea unuia dintre cele două dosare și tot pentru efectuarea unei expertize, inculpatul a solicitat și primit de la o persoană suma de 2.780 lei. Și de această data, banii au fost însușiți de către inculpat.

Dosarul a fost trimis spre Bistrița Năsăud cu propunere de a se menține măsura preventivă dispusă în cauză.

Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție, au mai notat procurorii DNA.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More