Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Olimpiada Internațională de Matematică, 1 milion de euro, 80 de jandarmi și 60 de polițiști

0 316

Febra matematicii a cuprins întreg Clujul. 1 milion de euro a costat întreg evenimentul, iar securitatea este asigurată de 80 de jandarmi și 60 de polițiști.

Conform unui articol publicat în adevărul.ro Olimpiada Internațională de Matematică a costat 1 milion de euro. Evenimentul, care a început ieri la Cluj-Napoca adună un număr de 1300 de persoane din 114 țări. Securitatea este asigurată de efective ale poliției și a jandarmeriei și anume 80 de jandarmi şi 60 de poliţişti.

Valentin Cuibus, șeful Inspectoratului școlar Județean Cluj, a declarat într-o conferință că cei 1 milion de euro au fost acoperiți parte de 50% din sponsorizări, restul sumei fiind acoperită de Ministerul Educaţiei. O altă surpriză este participarea în cadrul acestui eveniment a fiului preşedintelui Siriei, Hafez al-Assad.

În ceea ce privește securitatea evenimentului, adevărul.ro notează că purtătorul de cuvânt al Grupării Mobile de Jandarmi Cluj a declarat „Vom asigura securitatea fiecărui participant pe toată desfăşurarea olimpiadei. Nu e vorba despre măsuri speciale, ci e vorba despre aceleaşi măsuri care sunt luate şi în cazul altor evenimente precum Electric Castle sau Untold”.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More