Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Olimpiada Internațională de Matematică, 1 milion de euro, 80 de jandarmi și 60 de polițiști

0 310

Febra matematicii a cuprins întreg Clujul. 1 milion de euro a costat întreg evenimentul, iar securitatea este asigurată de 80 de jandarmi și 60 de polițiști.

Conform unui articol publicat în adevărul.ro Olimpiada Internațională de Matematică a costat 1 milion de euro. Evenimentul, care a început ieri la Cluj-Napoca adună un număr de 1300 de persoane din 114 țări. Securitatea este asigurată de efective ale poliției și a jandarmeriei și anume 80 de jandarmi şi 60 de poliţişti.

Valentin Cuibus, șeful Inspectoratului școlar Județean Cluj, a declarat într-o conferință că cei 1 milion de euro au fost acoperiți parte de 50% din sponsorizări, restul sumei fiind acoperită de Ministerul Educaţiei. O altă surpriză este participarea în cadrul acestui eveniment a fiului preşedintelui Siriei, Hafez al-Assad.

În ceea ce privește securitatea evenimentului, adevărul.ro notează că purtătorul de cuvânt al Grupării Mobile de Jandarmi Cluj a declarat „Vom asigura securitatea fiecărui participant pe toată desfăşurarea olimpiadei. Nu e vorba despre măsuri speciale, ci e vorba despre aceleaşi măsuri care sunt luate şi în cazul altor evenimente precum Electric Castle sau Untold”.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.