Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Om de afaceri din Bistrița, cercetat pentru evaziune fiscală: prejudiciu uriaș de peste 5 milioane de lei

0 50

Un bărbat în vârstă de 50 de ani din Bistriţa este cercetat de oamenii legii pentru evaziune fiscală, rambursare ilegală de TVA şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Poliţiştii bistriţeni au finalizat vineri, 18 septembrie, cercetările într-un dosar penal privind săvâşirea de către un bărbat, în vârstă de 50 de ani, din municipiul Bistriţa, a infracţiunilor de evaziune fiscală, rambursare ilegală de TVA şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, propunând trimiterea în judecată a acestuia.

Bistriţeanul este bănuit că în perioada 2008-2012, în calitate de administrator a cinci societăţi comerciale din judeţul Bistriţa-Năsăud, ar fi înregistrat în evidenţele contabile ale acestor firme operaţiuni fictive de prestări servicii, solicitând rambursări de TVA, sustrăgându-se de la plata taxelor şi impozitelor datorate bugetului consolidat al statului.

Prejudiciul total cauzat, în valoare de 5.357.032 de lei, a fost recuperat în proporţie de 89%.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More