Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Om de afaceri din Dej, urmărit penal pentru evaziune fiscală

1 272

vlucrari centru Dej

Administratorul unei societăţi comerciale din Dej este cercetat de poliţişti pentru evaziune fiscală. Acesta ar fi reţinut şi nu ar fi virat către bugetul de stat impozitele şi contribuţiile datorate.

Totodată, ar fi folosit bunurile firmei contrar intereselor acesteia, se precizează într-un comunicat de presă al IPJ Cluj.

În urma cercetărilor efectuate de poliţiştii de investigare criminalităţii economice din cadrul Poliţiei municipiului Dej, s-a dispus continuarea urmăririi penale faţă de un bărbat, de 36 de ani, pentru evaziune fiscală.

Acesta, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale din Dej, respectiv în calitate de angajator, ar fi reţinut de la angajaţi şi nu ar fi virat către bugetul de stat, în termenul legal, impozitele aferente veniturilor obţinute din drepturile salariale şi contribuţiile pentru sănătate, şomaj şi pensie. Prejudiciul cauzat astfel este de aproximativ 1.000 de lei.

Totodată, în perioada 2013 – 2014, acesta ar fi folosit cu rea credinţă bunurile şi creditul de care se bucură societatea, într-un scop contrar intereselor acesteia, în folosul lui propriu ori pentru a favoriza o altă societate în care are interese.

Poliţiştii continuă cercetările pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a bărbatului, pentru evaziune fiscală, faptă prevăzută de Legea 241/2005 pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale, precum şi pentru fapte prevăzute de Legea 31/1990 privind societăţile comerciale.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

  1. eu spune

    asta da evazionist 1000 lei

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More