Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Online la operă. Artiștii clujeni prezintă „Bărbierul din Sevilla”

0 75

Opera Naţională Română din Cluj-Napoca a pregătit pentru amatorii de operă spectacolul cu opera bufă „Bărbierul din Sevilla” de Gioachino Rossini, notează Agerpres.

Spectacolul este prezentat, în 14 martie 2021, de la ora 19.00, de Opera Naţională Română din Cluj-Napoca, în regia semnată de Emil Strugaru și poate fi urmărit pe canalul de Youtube al operei.

Una dintre cele mai comice, animate şi aşteptate opere din câte s-au scris vreodată, ‘Bărbierul din Sevilla’ de Gioachino Rossini, (…) îl readuce în lumina reflectoarelor pe Figaro, bărbierul spaniol plin de umor, curajos şi romantic, care conferă farmec poveştii de dragoste dintre neliniştitul Conte Almaviva şi frumoasa Rosina.

Creaţia lui Gioachino Rossini a înregistrat un succes răsunător chiar de la premiera sa absolută din anul 1816, atunci când a fost prezentată sub titlul iniţial, sugestiv de altfel, ‘”lmaviva” (Inutila precauţiune), notează cei de la Opera Națională Română din Cluj-Napoca.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More