Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

ONU pe urmele violențelor din 10 august 2018. Meleșcanu somat să dea explicații

0 109

Violențele din 10 august 2018 au atras atenția ONU. Aceștia au pornit o investigație în ceea ce privește acele evenimente și cer ministrului Meleșcanu explicații.

Comunitatea online Declic a publicat pe Facebook informația cum că Organizația Națiunilor Unite a pornit o investigație în ceea ce privește violențele de la mitingul din 10 august 2018, scriu cei de la Digi24.

„ONU investighează violențele Jandarmeriei din 10 august și cere explicații Guvernului României pentru folosirea forței împotriva demonstranților pașnici. ONU dă curs, astfel, petiției comunității Declic, prin care peste 80 000 dintre noi am cerut Națiunilor Unite investigarea și sancționarea abuzurilor Jandarmeriei Române la mitingul Diasporei”, se arată pe pagina de Facebook a Declic.

Din aceeași sursă reiese și faptul că există o scrisoare a reprezentanților ONU adresată ministrului Teodor Meleșcanu, scrisoare prin care acesta este somat să explice și să vină cu informații suplimentare în ceea ce privește evenimentele din august 2018.

„Termenii scrisorii sunt extrem de duri la adresa Guvernului și a modalităților în care autoritățile au ales să se raporteze la manifestanții pașnici. Ministrul de externe, Teodor Meleșcanu, este somat de ONU să răspundă acuzațiilor și i se cer informații suplimentare despre investigațiile derulate în România cu privire la acțiunile Jandarmeriei. Nu în ultimul rând, ONU solicită dovezi că s-au luat măsuri pentru ca «apărătorii drepturilor omului din România, inclusiv protestatarii, să își poată derula activitatea fără frica represaliilor»”, precizează Declic.

Raportul ONU privind încălcările drepturilor omului la protestele din 10 august 2018 va fi finalizat și făcut public în luna martie, cu ocazia Consiliului Drepturilor Omului, au încheiat cei de la Digi24.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More