Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Operațiune de salvare a unui cățel căzut în Valea Salcă la Dej – FOTO/VIDEO

0 67

operatiune salvare caine dej (1)

Misiune de salvare pentru pompierii dejeni care au fost solicitați azi să intervină pentru scoaterea unui cățel care a căzut în Valea Salcă, în centrul Dejului.

O femeie a fost cea care a anunțat autoritățile că un câine a fost aruncat în vale de către proprietar, într-o zonă unde se întâmplă frecvent astfel de lucruri. Femeia a fost alarmată de un alt câine, frate al celui căzut în vale, care lătra în continuu pe malul de beton al văii.

Pompierii au coborât cu ajutorul unei scări metalice în vale pentru a-l găsi pe patruped, care parcă nu dorea să fie salvat. La un moment dat, salvatorii l-au prins, însă l-au scăpat imediat din mâini.

La operațiunea de salvare au participat și reprezentanți ai Asociației Anima Pro Terra Dej, dar și un cetățean german de la Anima Pro Terra Germania, aflat la Dej împreună cu o echipă pentru a ajuta la construirea de țarcuri pentru câini în adăpostul de la Dej.

Mai bine de o oră a continuat operațiunea salvatorilor. Au măturat valea dinspre centrul orașului, până la vărsare în râul Someș, însă cățelul nu a mai fost găsit. Cel mai probabil, câinele, speriat de operațiunea de amploare desfășurată pentru salvarea lui, a găsit o cale de scăpare și a ieșit singur din vale.

Femeia care a anunțat pompierii despre acest eveniment s-a oferit să doneze Detașamentului de Pompieri Dej un dispozitiv special de prindere a câinilor, pentru ca astfel de misiuni de salvare a animalelor să se desfășoare mai ușor.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More