Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Operațiune disperată de salvare a unui copil căzut în râul Bistrița

0 1.162

Salvatorii bistrițeni au fost solicitați marți la amiază să intervină de urgență pentru salvarea unui copil căzut în râul Bistrița.

Incidentul a avut loc în jurul orei 12, pe raza localității bistrițene Livezile, unde un minor a căzut în râul Bistrița.

La fața locului intervin de urgență echipaje din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență al județului Bistrița-Năsăud, printre care un echipaj de pompieri de descarcerare cu o barcă pneumatică, dar și voluntari din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Livezile.

De asemenea la fața locului a fost trimisă și o ambulanță SAJ.

ACTUALIZARE ISU BN

Căutările se desfășoară astfel: 12 subofițeri și un ofițer de la Detașamentul de Pompieri – de la locul căderii în apă spre aval în pârâu și pe râul Bistrița, alături de SVSU Livezile, SVSU Bistrița de la podul din Unirea în amonte.

SVSU Bistrita are un punct de observare la puntea de trecere în Bistrița, lângă sediul SAJ.

Comitetul Județean Pentru Situații de Urgență Bistrița Năsăud a transmis azi o informare de cod portocaliu de inundații pentru județul Bistrița-Năsăud.

Avertizare de fenomene hidrometeorologice periculoase COD PORTOCALIU, depasiri ale cotelor de APARARE, pentru comuna BUDACU DE JOS. Populația din zona respectivă a fost anunțata prin RO Alert (in urma cu câteva minute), dar și prin intermediul mijloacelor de la nivelul Primăriei. A fost activat CJCCI la nivelul județului Bistrița Năsăud, iar echipe de pompieri, de la SGA BN și autoritățile publice locale sunt in teren pentru monitorizare atât în Budacu de Jos, cât și în Poiana Ilvei.

ACTUALIZARE

Efectivele au fost suplimentate: 15 subofițeri și 3 ofițeri din ISU BN, SVSU Livezile și Bistrița, echipaj SAJ cu medic, polițiști, jandarmi și localnici sunt împărțiți în mai multe sectoare de căutare pe o distanta de aproximativ 9 km, pe ambele maluri și pe cursul apei ajutorul bărcii pneumatice din dotarea Detașamentului de Pompieri Bistrița. Se fac eforturi susținute pentru a găsi cât mai repede copilul, dar debitul este crescut, iar apa este învolburată. Sectoarele de căutare sunt împărțite din locul unde a fost văzut ultima data copilul, și pana în în partea de sus a municipiului Bistrița.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More