Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Operațiune dramatică de salvare. S-au răsturnat cu mașina într-o prăpastie de 80 de metri – FOTO/VIDEO

0 124

Intervenție dificilă a salvatorilor Inspectoratului pentru Situații de Urgență, în zona de munte a județului Bistrița-Năsăud, între localitățile Parva și Sângeorz Băi, unde un autoturism de teren s-a răsturnat într-o prăpastie la o adâncime de aproape 80 de metri.

Doi tineri, dintre care unul minor, se aflau în autoturismul de teren care s-a prăbușit în prăpastie. Cel de la volan, în vârstă de 23 de ani, iar cel din dreapta, de 14 ani, ambii din localitatea Parva, au fost găsiți de salvatori în afara mașinii, prezentând multiple leziuni și traumatisme, după ce au fost proiectați afară din autoturism în timpul căderii.

ISU Bistrița a trimis la fața locului mai multe echipaje, alături de aceștia deplasându-se la locul incidentului și un echipaj al SAJ Bistrița, jandarmii montani și un echipaj salvamont.

”Ambele victime au fost găsite în afara autoturismului, băiatul în vârstă de 14 ani fiind proiectat din mașină în timpul căderii în prăpastie. Acesta prezenta fractură deschisă la un membru inferior, multiple leziuni și traumatisme, astfel că s-a impus intervenția unui echipaj aerian SMURD”, precizează MArius Rus, purtător de cuvânt al ISU Bistrița.

Intervenția a avut un grad ridicat de dificultate, din cauza distanței mari pe care salvatorii au fost nevoiți să o parcurgă, pe un teren accidentat și cu înclinație mare. Ultimii patru kilometri din itinerariul de deplasare au fost parcurși pe jos, cu echipamentele medicale din dotare.

Intervenția a fost coordonată și gestionată în mod integrat, echipajele de intervenție au avut un partener real în rândul localnicilor, care au spijinit cu mașini de teren și informații utile despre specificul zonei.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More