Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Operațiunea Venus. Inspectorii ANAF au invadat Gherla cu controale – GALERIE FOTO

0 263

În cursul zilei de marți, 8 martie inspectorii ANAF  și-au făcut apariția la comercianții din Gherla.

Începând de la orele amiezii inspectorii ANAF Antifraudă au început controalele din cadrul operațiunii Venus. Prima lor oprire a fost în piața agroalimentară din Gherla unde, i-au lua la puricat pe comercianți, mulți dintre ei plecând acasă înainte ca inspectorii să ajungă acolo.

Potrivit unor surse astfel de controale au avut loc și la Dej. În cursul după-amiezii inspectorii ANAF au verificat și societățile comerciale din întregul oraș, aplicând amenzi pentru nerespectarea legii,

„Operațiunea ‘Venus’ își propune diminuarea evaziunii fiscale în comerțul cu flori și plante ornamentale, încurajarea importatorilor, a deținătorilor de depozite, a producătorilor și a comercianților engros și en detail ca să-și organizeze mai riguros activitatea economică, evidențele financiar-contabile și fiscale. Un alt obiectiv este creșterea gradului de conformare fiscală, inclusiv prin utilizarea aparatelor de marcat electronice.

Scopul urmărit de inspectorii fiscali este unul preventiv, vizând „creșterea nivelului de conștientizare și, implicit, de conformare fiscală a unor activități economice în care colectarea taxelor și impozitelor este deficitară”.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More