Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Operatorul Regional Compania de Apă Arieș S.A. semnează cel mai important contract de finanțare din fonduri europene din zona Turda-Campia Turzii

0 110

La data de 07.12.2017 Operatorul Regional Compania de Apă ARIEȘ S.A. a transmis Autorității de Management pentru POIM (AM POIM) cererea de finanțare aferentă ʺProiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din regiunea  Turda – Câmpia Turzii, în perioada 2014 – 2020ʺ prin sistemul electronic My SMIS 2014 pentru verificare/evaluare în vederea finanțării în cadrului Programului Operațional Infrastructură Mare.

Elaborarea cererii de finanțare, inclusiv documentele suport (obligaţie prevăzută şi derulată în cadrul proiectului ʺSprijin pentru pregătirea aplicației de finanțare și a documentațiilor de atribuire pentru proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din regiunea Turda – Câmpia Turzii, în perioada 2014-2020ʺ) a fost realizată de către firma de consultanţă Romair Consulting în colaborare cu beneficiarul Compania de Apă Arieş S.A.

În urma verificării administrative și a eligibilității cererii de finanțare precum și  a evaluării tehnico-economice comisia de verificare a constatat faptul că proiectul mai sus menționat a respectat criteriile prevăzute în Ghidul Solicitantului.

Astfel, ca urmare a invitației primite de la Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene adresată președintelui ADI AVA – Cristian Octavian Matei și Directorului General al Companiei de Apă Arieș S.A. –  Bobic Ionuț-Bogdan, luni, 18 decembrie 2017, ora 11, se va semna contractul de finanțare, în valoare de aproximativ 151,3 milioane EURO + TVA, aferent ʺProiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din regiunea Turda – Câmpia Turzii, în perioada 2014 – 2020ʺ.

Semnarea contractului de finanțare va avea loc în prezența Prim-ministrului României – Mihai Tudose și a Comisarului pentru Politică Regională al Comisiei Europene – Corina Crețu.

 

  Proiect co-finanţat din Fondul de Coeziune prin Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More