Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Opoziția PNL din Consiliul Local Dej ”a trântit” proiectul privind zona Baltă din Dealul Florilor

0 428

Consiliul Local Dej a dezbătut miercuri, în prima ședință ordinară din acest nou mandat, un proiect de hotărâre privind zona Baltă din cartierul Dealul Florilor, unde municipalitatea intenționează să amenajeze o sonă de agrement.

Pentru a putea face acest lucru, conducerea Primăriei Dej avea nevoie de rezilierea contractului de asociere în participațiune nr. 12204/24.05.2005 încheiat între Municipiul Dej și SC NORSERV SRL Dej., firma care are în întreținere și administrare lacul de pe strada Crângului.

 

Potrivit contractului încheiat între cele două părți, ”părțile contractante s-au asociat în vederea desfășurării în comun a unor activități privind amenajarea, exploatarea și agrement a lacului și zonei aferente situate în municipiul Dej, Str. Crângului FN. În conformitate cu prevederile art. 2 din contract s-a stabilit aportul părților astfel că Municipiul Dej pune la dispoziția SC NORSVERV SRL lacul și zonele aferente, iar SC NORSVER SRL se obligă să execute lucrări de reparații, investiții și întreținere constând în amenajare și întreținere și igienizarea lacului și a insulei, construcția și întreținerea debarcaderelor, dotarea cu ambarcațiuni de agrement, popularea lacului cu pește pentru pescuit sportiv, asigurarea ambarcațiunilor cu echipament de salvare conform normelor ANR, asigurarea construcției unor unități de alimentație publică, termenul de finalizare a construcțiilor fiind de 5 ani”.

Conform raportului de specialitate al compartimentului juridic din cadrul Primăriei dej, SC NORSVERV SRL nu și-a îndeplinit întocmai și la timp obligațiile asumate prin contract, investițiile realizate în zona de agrement nu sunt făcute la standarde înalte de calitate și nici cu cheltuieli semnificative.

Având în vedere aceste aspecte, Municipiul Dej a înaintat în instanță o acțiune de reziliere a contractului în data de 14.05.2015, acesta fiind pe rolul Tribunalului Cluj.

Probabil și lipsa unei decizii definitive în acest dosar i-a determinat pe consilierii locali dejeni din partea opoziției să nu voteze proiectul de hotărâre privind rezilierea contractului. Consilierul local Simion Buburuz, dar și Marius Butuza, ambii din partea PNL, au susținut că nu vor vota acest proiect până când primarul Costan Morar nu va angaja un consilier juridic pentru consilierii locali, care să-i îndrume cu privire la legalitatea votului lor în privința unor proiecte care pot face obiectul unui proces în instanță.

Consilierii locali PNL au solicitat amânarea acestui proiect până la o decizie definitivă a instanței în acest caz, iar situația a rămas la fel de tensionată și după o pauză de un sfert de oră, timp în care cei de la PSD, deși au majoritate în Consiliul Local, nu au reușit să-și convingă colegii să le fie alături în acest demers. Proiectul avea nevoie de 13 voturi pentru ca să treacă (având în vedere că era necesară o majoritate de două treimi din numărul total de consilieri).

Social-democrații au obținut doar 12 voturi, 11 din partea PSD și unul de la Anamaria Kovrig (UDMR), astfel că proiectul nu a trecut. Social-democrații au pus eșecul acestui proiect pe seama faptului că firma Norsverv este administrată de Viorel Federiga, fost consilier local din partea PNL și au motivat votul liberalilor prin faptul că aceștia au ținut partea colegului lor de partid.

Totuși, primarul Costan Morar nu se lasă, dorind să rezolve această situație cât mai repede și să poată demara un proiect de reabilitare și modernizare a zonei Baltă, astfel că a dat asigurări că va convoca săptămâna viitoare o ședință de îndată pentru rediscutarea acestui proiect de hotărâre.

Zona lacului de pe strada Crângului din Dej este cuprinsă într-un proiect de reconversie și refuncționalizare a terenurilor și suprafețelor degradate neutilizate din zona lac agrement ”Baltă”. Potrivit acestuia, aceste suprafețe vor fi transformate în parc, dotat corespunzător cu alei pietonale, piste de biciclete, iluminat public, amenajare de mal etc.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More