Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Opt ani de închisoare pentru contabila Agenției de Dezvoltare Nord-Vest

0 190

cosmina_druta_adrnv

Fosta contabilă a Agenţiei de Dezvoltare Regională de Nord Vest (ADRNV), Cosmina Druţă, acuzată că a sustras din conturile instituţiei peste 2,5 milioane de euro, a primit o pedeapsă de 8 ani de închisoare cu executare.

Cosmina Druţă a fost arestată în vara anului trecut și a fost trimisă în judecată în luna octombrie 2012, fiind acuzată de săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune în formă continuată, fals în înscrisuri, uz de fals şi spălare de bani.

Și soțul acesteia, Vasile Naica, a fost acuzat de spălare de bani, fiind condamnat la 1,5 ani de închisoare cu suspendare. Pentru a recupera banii, procurorii anticorupţie au instituit sechestru asigurător asupra unor bunuri mobile şi imobile aparţinând celor doi soți şi societăţii pe care o administrau, SC Vangher SRL, respectiv pe conturi bancare, un autoturism de lux, 37 de imobile (terenuri şi apartamente) şi 232 de bijuterii.

Cosmina Druță a fost arestată după ce a fost prinsă că a deturnat peste 2,5 milioane de euro din conturile ADRNV și ale Institutului Regional pentru Cercetare, Educaţie şi Transfer Tehnologic” S.A. Cluj, societăți la care era contabilă. Acuzata a deturnat în perioada septembrie 2009-iulie 2012 sume importante de bani din conturile celor două societăți în conturile firmei S.C. Vangher SRL, pe care o deţine împreună cu soţul său, Vasile Naica.

Fosta contabilă trebuie să achite despăgubiri de 2,4 milioane de euro către o instituţie a ADRNV.

 

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More