Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Opt cazuri noi de COVID-19 în zona Dej, după relaxarea restricțiilor

0 5.203

Numărul de cazuri de pacienți infectați cu noul tip de coronavirus a crescut cu 11, față de ziua precedentă, informează prefectura Cluj. Dintre aceste cazuri, opt sunt din Dej.

Relaxarea restricțiilor de circulație pentru prevenirea răspândirii noului tip de coronavirus a dus la o creștere a numărului de cazuri noi înregistrate. Și asta nu doar la nivel național, caz în care de s-au înregistrat 238 de noi cazuri, dar și la nivelul municipiului Dej.

Astfel, conform raportărilor Direcției de Sănătate Publică a județului Cluj, din 3 până în 4 iunie au fost confirmate 11 cazuri noi de pacienți cu COVID-19. Dintre aceste cazuri, opt sunt din zona Dej.

Este vorba despre persoane care au acuzat anumite simptome, cum ar fi tuse seacă, febră sau dureri de cap și care s-au prezentat în ultimele două zile la medic. Aceste persoane au fost testate, iar pentru opt dintre ele rezultatele la testele COVID-19 au ieșit pozitive.

Toți acești pacienți conformați pozitiv au fost internați în spital în Cluj-Napoca, iar direcția de Sănătate Publică a demarat anchete epidemiologice pentru fiecare caz în parte. Potrivit oficialilor DSP, aceste cazuri noi nu fac parte din comunitățile de romi din zona Dej, unde s-a înregistrat un masiv focar de infecție la începutul lunii mai.

ACTUALIZARE:

Potrivit prefectului județului Cluj, Mircea Abrudean, cele opt cazuri depistate ieri pozitiv au fost retestate, iar în această după-amiază rezultatele au ieșit negative pentru toate cele opt persoane.

”Așa au ieșit rezultatele pozitive la prima testare și azi negative. Există posibilitatea să fie o problemă tehnică, sau, din anumite motive, să existe o amplificare a kitului de testare care a relevat proba că fiind pozitivă. Acesta a fost și motivul pentru care am decis retestarea”, ne-a declarat Mircea Abrudean.

Acesta a mai spus că pentru acești pacienți vor fi făcute și mâine teste, iar în funcție de rezultatul acestora se va decide dacă persoanele vor mai rămâne sau nu internate.

Situația epidemiologică în județul Cluj în 4 iunie se prezintă astfel:

  • 34 persoane se află în carantină
  • 1.699 persoane aflate în autoizolare la domiciliu
  • 38 persoane depistate pozitiv cu Covid-19 din județul Cluj sunt internate în spitalele dedicate din municipiul Cluj-Napoca
  • 8 persoane internate în ATI, din care 5 din județ
  • Total vindecați și externați 519, din care 418 din județul Cluj
  • Total decedați 25, din care 14 din județul Cluj.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More