Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

”Ora Pământului” marcată total anapoda la Dej. Beznă în cel mai mare cartier al orașului, dar centrul iluminat puternic – FOTO

0 1.374

Principalele artere de circulație ale celui mai mare cartier al municipiului Dej au fost cufundate în beznă sâmbătă noaptea, dar nu pentru că în oraș a fost marcată ”Ora Pământului”. În același timp, însă, centrul orașului era puternic iluminat, deși iluminatul public trebuia întrerupt timp de o oră seara pentru a marca evenimentul internațional.

Situația iluminatului public din cartierul Dealul Florilor nu este una nouă. De câteva zile o parte din străzile Ecaterina Teodoroiu sau Dobrogeanu Gherea, dar și strada Unirii, strada Crângului și alte străzi lăturalnice au rămas fără iluminat public. Sâmbătă seara pietonii orbecăiau prin întuneric pentru a găsi trecerile de pietoni sau pentru a evita obstacolele de pe trotuare, în timp ce șoferii abia vedeau pe unde trec pe cele mai circulate artere rutiere din cartier.

Din cauza întunericului, unii șoferi chiar au avut dificultăți în a-și găsi mașinile parcate în fața blocului, în timp ce locuitorii din respectivele zone s-au ferit să mai iasă din case din cauză că nu vedeau pe unde calcă.

În același timp, însă, centrul orașului era scăldat în lumină sâmbătă seara, asta deși între orele 20:30 și 21:30 iluminatul public trebuia oprit pentru a se marca astfel ”Ora Pământului”. Cei de la Electrica au uitat să apese întrerupătorul, astfel că un eveniment marcat la nivel național și mondial a trecut neobservat la Dej. Probabil cei responsabili s-au gândit că este suficientă economia de energie electrică ce se face în cartierul Dealul Florilor și nu mai este nevoie să arunce în beznă și centrul orașului.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More