Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Orange va lansa 4G+ în România

0 106

orange

Orange România va extinde, din 7 aprilie, reţeaua telecom de generaţia a patra (4G) în 90 de oraşe, reprezentând peste 45% din populaţia ţării şi, în premieră, operatorul va lansa în teste, în şase localităţi, reţeaua 4G+, care permite transferuri de date la viteze de până la 300 Mbps.

„România este a noua ţară din lume unde este prezentă o reţea 4G+. Suntem al doilea operator din estul Europei cu 4G+ şi primul din România”, a declarat, azi, într-o conferinţă, directorul tehnic al operatorului, Ştefan Slavnicu. Din 7 aprilie, după intrarea în vigoare a licenţelor obţinute în urma licitaţiei din septembrie 2012, Orange România va extinde reţeaua 4G, care devine disponibilă pentru mai mult de 45% din populaţia României.

Prezentă în toate reşedinţele de judeţ, precum şi în alte oraşe din România, tehnologia 4G va furniza clienţilor din peste 1.000 de localităţi viteze medii reale de descărcare (download) de 30 Mbps şi încărcare (upload) de 15 Mbps.

„Împreună cu noua gamă de opţiuni dedicate, aceste viteze pot urca la viteze medii reale de download de 60 Mbps şi upload de 30 Mbps”, a spus Slavnicu.

În premieră în România, potrivit reprezentanţilor operatorului, tot din 7 aprilie, Orange România va permite clienţilor din şase oraşe să testeze reţeaua 4G+, care va permite viteze de transfer de până la 300 Mbps pentru descărcare (download), utilizând echipamente de furnizate de producătorul chinez Huawei.

„Orange îi invită pe clienţii care se află în Bucureşti, Braşov, Cluj-Napoca, Galaţi, Iaşi şi Timişoara să testeze noua tehnologie în magazinele Orange şi încurajează producătorii să aducă pe piaţa din România dispozitive compatibile cu această tehnologie”, a mai spus reprezentantul Orange România.

Începând de luni, toate abonamentele Orange au trafic de internet 3G+ inclus, la viteze medii reale de descărcare (download) de 6,5 Mbps, cu acoperire de 94,08% din populaţie.

Pentru a beneficia de viteze sau trafic de internet superioare celor incluse în abonament, din 7 aprilie, clienţii vor putea alege una dintre opţiunile noi dedicate.

Citeşte mai multe pe Mediafax!

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More