Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Orașul Borșa, sub ape. Pompierii intervin în sprijinul populației afectate de inundații

0 44

Pompierii maramureșeni acționează la această oră pentru înlăturarea efectelor inundațiilor care au afectat orașul Borșa în cursul acestei după amieze, informează ISU Maramureș într-un comunicat de presă.

Pe teren acționează cinci echipaje- trei de la Garda de Intervenție nr.2 Borșa, respectiv două de la Secția de Pompieri Vișeu de Sus, cu un efectiv de 33 de oameni, coordonați de către lt.col. Ioan-Daniel Mureșan, inspector șef al I.S.U. Maramureș și lt.col. Adrian Vlașin, comandantul Secției de Pompieri Vișeu de Sus.

În zonă s-a deplasat și echipajul S.M.U.R.D. din Borșa, pentru asigurarea măsurilor de prim ajutor calificat, la nevoie. Pompierii militari, sprijiniți de 10 jandarmi, cadre ale poliției naționale și locale, de membrii Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență din comuna Moisei, precum și de reprezentanți ai Serviciului Salvamont, intervin cu autospeciale și motopompe pentru evacuarea apei din curțile și beciurile gospodăriilor, iar jandarmii- pentru degajarea de aluviuni și de resturile aduse de ape a curților.

Forțele de intervenție sunt sprijinite de autoritățile locale, prin Comitetul Local pentru Situații de Urgență, care acționează cu 12 utilaje. Acțiunea de înlăturare a efectelor inundațiilor este coordonată de către Sebastian Lupuț, prefectul județului Maramureș, în calitate de președinte al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență. De asemenea, la nivelul I.S.U. Maramureș a fost activata grupa operativă, iar efectivele de intervenție au fost suplimentate.

Conform datelor centralizate până la această oră, în urma ploilor abundente, urmate de scurgeri de pe versanți și colmatări de poduri și podețe, au fost afectate circa 30 de gospodării situate pe șapte străzi, 2 operatori economici și Școala “Valea Repedea” din orașul Borșa.

Drumul Național 18 a fost blocat timp de aproximativ 2 ore, pe o lungime de aproximativ 2 kilometri, din cauza aluviunilor de pe versanți. Situația este permanent monitorizată prin Centrul Operațional Județean din cadrul I.S.U. Maramureș.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More