Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Organizaţia Mondială a Sănătăţii: epidemia provocată de coronavirusul din China – urgenţă globală

0 111

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a declarat joi epidemia declanşată de coronavirusul din China ca fiind o urgenţă globală, după ce boala a ucis deja peste 200 de oameni în China şi s-a extins în 18 ţări, transmite Reuters.

Statele Unite au raportat primul caz de transmitere a bolii de la om la om, devenind a cinciea ţară care a confrimat acest lucru. Experţii afirmă că apariţia cazurilor cu transmitere de la om la om în afara Chinei sunt în mod special îngrijorătoare, pentru că sugerează un potenţial mai ridicat ca virusul să se răspândească în continuare.

Directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a declarat într-o conferinţă de presă, susţinută la Geneva, că în ultimele săptămâni am asistat la o epidemie fără precedent care a fost întâmpinată cu o reacţie fără precedent.

”Vreau să fiu clar: această declaraţie nu este un vot de neîncredere dat Chinei. Cea mai mare îngrijorare a noastră este potenţialul ca virusul să să răspândească în ţări cu sisteme slabe de sănătate”, a afirmat Ghebreyesus.

Declararea stării de urgenţă globale declanşează recomandări pentru toate ţările şi are rolul să prevină sau să reducă răspândirea transfrontalieră a bolii, evitând în acelaşi timp interferenţa nedorită în comerţ şi călătorii.

Marea majoritate a celor peste 8.100 de cazuri depistate la nivel global sunt în China, unde virusul a provenit de la o piaţă din oraşul Wuhan, unde erau comercializare ilegal animale sălbatice.

Aproape 100 de cazuri au apărut în alte ţări, determinând limitarea călătoriilor, apariţia unor sentimente anti-chineze, în unele locuri, şi o creştere a cererii de măşti de protecţie.

Cel puţin 213 persoane au murit din cauza coronavirusului în China, unde au fost înregistrate peste 9.692 de cazuri de îmbolnăvire, transmite CNN.

Conform celui mai recent bilanţ, în China s-au produs 213 decese din cauza coronavirusului, iar 9.692 de cazuri de infecţii cu coronavirus au fost confirmate.

Un total de129 cazuri au fost raportate în alte 22 de ţări şi regiuni.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More