Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Organizațiile sindicale din administrația publică locală fac front comun și amenință cu greva generală

0 64

greva primarie gherla 2

Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţie – FNSA, Federaţia Sindicatelor din Administraţia Locală – SED LEX, Federaţia Sindicatelor din Administraţia Publică – PUBLISIND şi Federaţia Sindicatelor Pro Administraţie din România – FSPAR au încheiat un protocol de colaborare pentru organizarea în comun a acţiunilor de protest în vederea soluţionării revendicărilor salariaţilor din administraţia publică locală, cea mai slab plătită şi discriminată categorie de salariaţi din sectorul bugetar.

Potrivit unui comunicat comun al organizațiilor sindicale, în data de 17.06.2015 a avut loc o întâlnire a Preşedinţilor acestor federaţii, ocazie cu care s-a notificat Guvernul României, solicitând respectarea procedurilor legale privind organizarea concilierii în vederea soluţionării revendicărilor.

Acestea fac referire la:
1. Corelarea prevederilor Legii nr. 284/2010 privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice cu legislaţia specifică funcţiei publice şi legislaţia muncii, punerea în aplicare a acesteia în regim de urgenţă în anul 2015.
2. Reacordarea drepturilor suspendate (plata orelor suplimentare, premii, salarii de merit) şi a drepturilor abrogate (al -13-lea salariu şi prima de vacanţă).
3. Dreptul la negociere colectivă.

Conform acestui comunicat, în cazul în care nu se va ajunge la un acord privind revendicările federaţiilor semnatare, în termenele prevăzute de Legea dialogului social, organizaţiile sindicale vor proceda la organizarea şi declanşarea grevei generale pe termen nelimitat în administraţia publică locală din România.

”Situaţia disperată în care se află salariaţii din administraţia locală din România, i-a determinat pe mulţi dintre aceştia să ia decizia de a recurge la o formă de protest extremă – greva foamei în faţa Guvernului României”, se mai precizează în comunicat.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More