Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Ori suntem psihopați, ori nu mai suntem… noi ăștia, jurnaliștii

0 42

Conform unui studiu publicat de time.com, profesiile cu cei mai mulți psihopați sunt cele care conferă putere și care presupun abilități de îndeplinire a obiectivelor propuse.

La cealaltă extremă, se află profesiile care se bazează pe interacțiune umană, care nu oferă o prea mare putere în societate și care implică sentimente umane.

Profesiile cu cei mai mulți psihopați

Directori executivi (CEO)
Avocaţi
Jurnaliști (radio / TV)
Agenţi de vânzări
Chirurgi
Jurnalişti
Ofiţeri de poliţie
Clerici
Bucătari
Funcţionari publici şi de stat

Profesiile cu cei mai puțini psihopați

Asistenți sociali
Asistente medicale
Terapeuţi
Meşteşugari
Cosmeticieni/stilişti
Lucrători în campanii caritabile
Profesori
Artişti
Doctori
Contabili

Ca să înțelegem ce este acela un psihopat, trebuie să știm ce presupune ”boala” de care acesta suferă, adică psihopatia.

Psihopatia este o reprezentată de o stare de dezechilibru psihologic caracterizat prin tendințe asociale fără deficit intelectual și fără atingere psihotică. Psihopatia nu este așadar o boală mentală, ci o tulburare de personalitate, care se caracterizează printr-un comportament deviat față de normal.

Trebuie lămurit faptul că psihopatul nu este un om periculos din cale afară, un criminal în serie sau un om însetat de sânge.

Semnele psihopatiei

Indiferența. Oameni cu reacție emoțională aproape inexistentă, lipsiți de sensibilitate.

Iresponsabilitatea. Oameni care nu-și asumă consecințele faptelor lor și care dovedesc un dispreț constant față de reguli și autoritate.

Intoleranța la frustrare. Oameni care nu suportă ideea de a nu obține ceea ce își doresc și care se enervează foarte repede când nu-și ating scopurile.

Absența culpabilității. Oameni care nu recunosc niciodată că au greșit și, mai mult, au mereu tendința de a-i învinovăți pe ceilalți, ajungând să se convingă pe sine și pe cei din jur că nu poartă vină pentru propriile eșecuri sau greșeli.

 

Nu știu alții cum sunt, dar eu, ca jurnalist, nu mă simt deloc psihopat. Chiar dacă iau în considerare faptul că am lucrat și ca jurnalist radio TV, și ca ziarist presă scrisă sau online. Dar când mă gândesc că am mai fost și pe la o Facultate de Drept și că atunci când eram mică îmi doream să fiu polițist, ajung să-mi pun niște semne de întrebare…

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More