Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Orice produs cumpărat poate fi returnat în 14 zile, conform unei directive europene

0 47

cumparaturi piata alimente mancare

Potrivit Directivei Uniunii Europene cu privire la drepturile consumatorilor, se elimină tarifele și costurile ascunse la servicii de internet, dispar suprataxele pentru utilizarea cardurilor de credit, iar un produs achiziționat poate fi returnat în 14 zile.

Directiva prevede că orice cosnumator poate renunța la un contract de vânzare-cumpărare și la un produs cumpărat în termen de 14 zile de la încheierea contractului sau de la achiziționarea produsului.

Astfel, consumatorii au drepturi consolidate în ceea ce priveşte rambursarea produsului cumpărat, introducerea unui model de formular UE de renunţare la contract, linii directe de asistenţă, informaţii mai clare cu privire la responsabilitatea plăţii aferente returnării bunurilor, o mai mare protecţie a consumatorilor în ceea ce priveşte produsele digitale şi normele comune pentru întreprinderi, care vor facilita schimburile comerciale ale acestora în întreaga Europă.

„Armonizarea legislaţiei româneşti cu normele europene este o permanentă preocupare a Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului. Respectarea drepturilor fundamentale ale consumatorilor atât în ţară, cât şi în spaţiul comunitar este principalul nostru scop, drept pentru care depunem toate eforturile pentru realizarea acestuia. Vreau să-i asigur pe consumatori că ANPC face toate demersurile atât în ceea ce priveşte legislaţia din domeniu şi o permanentă actualizare atât cu normele europene, cât şi cu sesizările şi tendinţele pieţei actuale, dar şi demersurile noastre de prevenire, supraveghere şi control ale pieţei. Transpunerea directivei privind drepturile consumatorilor în cadrul contractelor încheiate cu profesioniştii este un succes care vine în sprijinul consumatorilor”, a declarat, pentru Agerpres, președintele ANPC, Marius Alexandru Dunca.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More