Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Destine Holidays

Oseminte și artefacte descoperite sub biserica evanghelică din Bistrița

0 253

Lucrările de restaurare a clădirii monument istoric din Bistrița au dus la descoperirea unor oseminte vechi de mai bine de jumătate de mileniu.

Cercetătorii sunt entuziasmați, deoarece descoperirea acestor oseminte și artefacte sub biserica evanghelică din Bistrița face lumină asupra unei perioade despre care există puține informații.

Întregul subsol al bisericii din Bistrița, un monument ridicat în secolul al 15-lea, este înțesat de oseminte vechi de sute de ani, chiar și ale unor copii. A fost găsită și o piatră funerară.

Arheologii au găsit nu numai oseminte, ci și artefacte și bijuterii. O analiză amănunțită va arăta când au murit cei îngropați aici și va scoate la iveală detalii despre viața pe care o duceau.

La descoperire au fost prezenți și urmașii sașilor care au construit biserica și au întemeiat orașul.

Lucrările vor dura trei ani. Și în această perioadă, numai turnul bisericii evanghelice va putea fi vizitat. Osemintele și artefactele găsite vor fi reînhumate în biserică, după ce vor fi atent analizate.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More