Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

OUG 13, respinsă în Comisia Juridică din Senat – Opoziţia a cerut retragerea actului normativ

0 201

Comisia juridică din Senatul României a votat luni modificarea proiectului de lege privind OUG 13, pentru ca legea să fie una de respingere.

Comisia juridică a votat un amendament prin care Legea de respingere a OUG 13 să aibă un singur articol, la propunerea grupului parlamentar al PSD, respectiv: „Se respinge Ordonanţa de urgenţă a Guvernului numărul 13/2017, prin modificarea şi completarea Legii 286/2009 din Codul Penal şi a Legii 135/2010 privind Codul de Procedură penală”

Amendamentul a fost admis cu şapte voturi pentru şi patru împotrivă.

 

Preşedintele PSD Liviu Dragnea spune că ea va fi respinsă, ca să nu mai existe niciun dubiu.

Unii lideri ai PSD insistă însă că celebra ordonanţă ar trebui să devină lege.

La doar o zi după ce a declarat, la Bruxelles, că protestele l-au făcut să realizeze că adoptarea OUG 13 nu a fost decizia corectă, Sorin Grindeanu a spus altceva. Invitat într-o emisiune de televiziune, premierul a afirmat, că măsura nu a fost bine comunicată şi că „lucrurile mergeau spre o divizare nesănătoasă”.

Este un domeniu sensibil şi e foarte bine să fie aşa. Avem, totodată, nişte decizii obligatorii al Curţii Constituţionale şi care trebuie puse, conform legii, în 45 zile, în acord cu codurile penale. În acest moment, şi lucrul acesta se va întâmpla… Trebuie să existe o dezbatere şi îmi doresc asta. Îmi doresc o dezvbatere largă, transparentă, care să implice nu doar partidele politice, ci şi instituţii din domeniu, ong-uri, să ajungem la o formă care să fie în acord cu aceste decizii ale CCR”, a declarat Sorin Grindeanu.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More