Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Ovidiu CÎMPEAN – singurul dejean candidat pentru Parlamentul României

0 147

Pe listele de candidați pentru Senat și Camera Deputaților ale partidelor se află un singur dejean cu șanse reale de a intra în parlament.

Acesta este reprezentantul Partidului Național Liberal ClujOvidiu Cîmpean – un tânăr despre care în mediul experților în dezvoltare urbană din România se vorbește din ce în ce mai mult. El este directorul Direcției de dezvoltare locală din primăria Cluj-Napoca și este considerat unul dintre oamenii cheie din echipa primarului Emil Boc.

Ovidiu Cîmpean este cel care a coordonat proiectele finanțate din fonduri europene, proiecte care au schimbat fața Clujului.

Școlit în Dej, Cluj, dar și la Paris – unde are absolvit un master și unde a câștigat o bursă pentru realizarea unui stagiu de cercetare,  în timpul studiilor doctorale – Ovidiu este un om care s-a format profesional de jos în sus în administrația locală, fapt care i-a permis acumularea unei experiențe vaste și o înțelegere profundă a sistemului administrativ din România.

Întrebat cum va face el diferența în Camera Deputaților, Ovidiu Cîmpean a explicat că ”modelul de la Cluj” este format din bune practici, din încercări care au permis orașului să maximizeze ceea ce are și să se dezvolte cu fondurile atrase de la Uniunea Europeană. Aceste bune practici trebuie extinse la toate comunitățile din România, iar Parlamentul României are datoria de a veni cu forme de reglementare care să sprijine un ritm cât mai susținut în această direcție.

„Cred că dejenii își doresc ceea ce își dorește orice român: locuri de muncă și salarii mai bune, acces la un sistem de sănătate mai performant, educație de calitate pentru copiii lor, drumuri mai bune, parcuri și zone verzi, un mediu mai curat și mai puțină poluare, baze sportive, o relație mai simplă cu autoritățile publice locale sau naționale, în concluzie un trai mai bun,  o calitate a vieții mai bună. Următorii ani sunt anii în care Dejul și zona sa se pot reinventa ca locul de alegere al unor familii care doresc să trăiască într-un loc mai sigur, mai curat, mai puțin aglomerat și mai prietenos pentru viața de familie. Guvernul liberal a obținut o alocare istorică de aproape 80 de miliarde de euro de la Uniunea Europeană, bani care vor fi investiți în dezvoltarea României și a orașelor noastre. Am discutat cu domnul primar Morar Costan despre proiectele Dejului și în calitate de deputat,  bazându-mă pe expertiza acumulată, sunt convins că voi putea să sprijin aceste proiecte”, a declarat Ovidiu Cîmpean.

Pe 6 decembrie,  dejenii au o singură variantă care poate să contribuie la dezvoltarea orașului și să susțină proiectele majore ale administrației locale: echipa PNL!

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More