Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Păcăliți de un tânăr care le-a promis locuri de muncă în Germania

0 35

bursa_locuri_de_munca

Sute de persoane au căzut în plasa unui escroc de 24 de ani din județul Sălaj. Tânărul le-a promis oamenilor că-i ajută să-și găsească locuri de muncă în Germania, însă le-a dat țeapă.

Escrocheria a început sub forma unui anunț postat pe internet de către o firmă de recrutare a forței de muncă din Oradea. Sute de români au aplicat la acel anunț și au achitat apoi diverse sume de bani ”societății” respective pentru teste psihologice necesare la angajare și pentru contravaloarea transportului în Germania.

Sâmbătă, toate aceste persoane înșelate trebuiau să urce în autocarele puse la dispoziție de firma de recrutare, însă acestea n-au mai apărut. Abia atunci și-au dat seama oamenii că au fost păcăliți.

În spatele acestei ”afaceri” stă un tânăr de 24 de ani din Sălaj, care a orchestrat întreaga păcăleală.

„O firmă de recrutare a forţei de muncă din Oradea a postat pe internet o ofertă de muncă în Germania pentru care s-au înscris câteva sute de persoane. Aceste persoane au susţinut un test pshihologic şi au plătit sume de bani în lei şi în euro reprezentând transportul până în Germania, contractul de muncă ne mai fiind onorat, iar persoanele au fost astfel păgubite. Astăzi (sâmbătă, n.r.) oamenii trebuiau să plece, trebuiau să astepte autocarele. Autocare care nu au mai sosit. Au plătit în jur de 120 de euro şi încă vreo 120 de lei”, a declarat Ioana Lascău, purtător de cuvânt IPJ Bihor, conform realitatea.net.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More