Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Pădurar arestat preventiv pentru 30 de zile, după ce a cauzat statului un prejudiciu uriaș

0 104

arestat-retinut-catuseUn pădurar a fost reţinut 24 de ore de poliţişti pentru falsificarea proceselor-verbale de constatare a delictelor silvice. Faţă de acesta, instanţa a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile. Prejudiciul cauzat bugetului de stat depăşeste 30.000 lei.

La data de 10 decembrie, în urma investigaţiilor efectuate de către poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj – Secţia 5 Poliţie Rurală Dej s-a luat măsura reţinerii pentru 24 de ore a unui pădurar, pentru comiterea infracţiunilor de abuz in serviciu, fals intelectual şi uz de fals.

Din cercetări a reieşit că bărbatul, de 50 de ani, din Căşeiu, angajat al unui ocol silvic, în perioada octombrie 2013- decembrie 2014, ar fi completat mai multe procese-verbale de constatare a infracţiunilor silvice, respectiv tăieri şi furturi de material lemnos,  în care ar fi inserat date neconforme cu realitatea.

Informațiile astfel consemnate în procesele-verbale ar fi îngreunat activitatea de cercetare penală a organelor judiciare, de constatare şi sancţionare a delictelor silvice.

Prin fapta sa, pădurarul ar fi cauzat statului un prejudiciu de peste 30.000 de lei.

Ieri, faţă de bărbat, instanţa competentă a luat măsura arestării preventive pentru 30 de zile.

 

Poliţiştii continuă cercetările pentru documentarea întregii activităţi infracţionale, sub coordonarea Parchetul de pe lângă Judecătoria Dej.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More