Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Pădure din Cluj, defrișată aproape integral de furtuna de ieri. Drum blocat între Beliș și Mărișel – VIDEO

0 798

Drumul județean 109P, care face legătura între comunele Mărișel și Beliș, este în continuare blocat în județul Cluj, din cauza arborilor căzuți pe carosabil pe mai mulți kilometri.

Vântul puternic de aseară a pus la pământ aproape în întregime o pădure din Mărișel, vijelia smulgând din rădăcini sute de brazi, pe care i-a aruncat pe șosea.

Două autoturisme au fost prinse sub copacii căzuți, însă, din fericire, nimeni nu a fost rănit, șoferii și pasagerii reușind să iasă pe propriile picioare din mașini. Autoturismele rămân în continuare blocate însă, până când echipele de intervenție vor reuși să le scoată de sub arbori.

Drumul între Mărișel și Beliș este în continuare blocat pe o porțiune de câțiva kilometri, iar muncitorii lucrează și acum pentru îndepărtarea copacilor de pe carosabil. Primarul localității spune că 80% din suprafața de pădure a comunei a fost doborâtă de vânt, iar pagubele sunt imense.

Potrivit ISU Cluj, în urma fenomenelor meteo periculoase, pentru gestionarea situațiilor de urgentă ISU Cluj a intervenit cu 6 ofițeri, 129 subofițeri, 21 ASAS, 6APIC și 2 SMURD. Au fost afectate 44 localități, 13 unități de învățământ, 62 acoperișuri, 28 autoturisme, 5 persoane rănite, 19 Uat-URI afectate de întreruperea energiei electrice aproximativ 14.200 consumatori.

Mai există intervenții în derulare ale echipajelor ISU Cluj în Cluj-Napoca, Dej și Aghireș.

Mai multe echipe de intervenție acționau cu echipamente specifice pentru îndepărtarea materialului lemnos aflat pe carosabil pe drumurile județene DJ 107P Mărișel – DN 1R și DJ 764B Valea Drăganului – Baraj Drăgan, cele mai afectate în urma furtunii, operațiunile urmând să continue până la rezolvarea problemelor.

Anterior, echipele CJ Cluj au acționat pe drumurile județene 103K Râșca – Beliș și 107P Someșul Cald – Mărișel.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More