Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Pădurea Transilvania 2.0 – Zece hectare de pădure nouă într-o comună din Bistrița-Năsăud – FOTO/VIDEO

0 162

impadurire Budesti-Fanate Tasuleasa Social

Comuna cunoscută drept localitatea cu cea mai mică suprafață împădurită din Transilvania beneficiază începând din această săptămână de o pădure nouă, în urma uneia dintre cele mai mari campanii de împădurire din România.

1.500 de voluntari au participat sâmbătă la această acțiune, în comuna Budești din Bistrița-Năsăud, în mai puțin de patru ore fiind plantate zece hectare de pădure nouă.

Acțiunea inițiată de Asociația Tășuleasa Social, a fost un adevărat succes, peste 40.000 de puieți fiind plantați. Aceștia au fost aleși de către specialiști în funcție de zona în care urmau să fie plantați și de compoziția pământului.

”Pe oră studiile arată că se taie trei hectare, 24 ore – 365 de zile. Dacă noi am reușit în trei ore să plantăm zece hectare am plantat cam cât se taie în România cu 1500 de oameni”, a spus Alin Ușeriu, președinte Tășuleasa Social, organizația non-guvernamentală care a organizat împădurirea.

„Facem anumite întrețineri până ce va reuși, cum ne place nouă să spunem, să prindă aripi să meargă pădurea de altfel o și împrejmuim”, a declarat Vasile Codrea, primar Budești Fânațe, conform Digi24.

 

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More