Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Pagina de Facebook a Consiliului Județean Maramureș atacată de hackeri

0 788

La data de 4 iulie 2020, pagina oficială de Facebook a Consiliului Judeţean Maramureş a fost ținta unui atac cibernetic și a fost preluată de hackeri.

După furtul paginii creată de instituţia judeţeană, conducerea Consiliului Judeţean Maramureş a făcut plângeri penale la Inspectoratul Judeţean de Poliţie, la Parchetul de pe lângă Tribunalul Maramureş, la SRI dar şi la alte organe abilitate să intervină într-un astfel de furt intelectual, informează cei de la Agerpres.

Totodată, a fost contactaţi şi reprezentanţii Facebook, cărora le-a fost reclamată gravitatea problemei. Până în prezent atacatorii nu au fost descoperiţi.

Natura schimbărilor care s-au efectuat pe pagină indică faptul că cei care au preluat-o ar acţiona de pe teritoriul României şi nu din afara ţării. După mai bine de o lună de inactivitate destinată urmăritorilor, marţi, 11 august, cei care au preluat absolut fraudulos această pagină au început să publice conţinut care, până la acest moment, nu are legătură cu activitatea instituţiei, au mai adăugat cei de la Agerpres.

Consiliul Judeţean Maramureş nu îşi asumă responsabilitatea pentru conţinutul publicat pe pagina pe care nu o mai are în administrare şi îndeamnă cetăţenii la vigilenţă maximă în ceea ce priveşte sursele de informare din mediul online, afirmă reprezentanții CJ Maramureș citați de cei de la Agerpres.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More